back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές οι οποίες ολοκλήρωσαν έναν κύκλο καταθέσεων για τη βύθιση του σούπερ γιοτ στις αρχές της εβδομάδας ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία με επτά νεκρούς.

Σήμερα εντοπίστηκε και η τελευταία σορός η οποία σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα la Repubblica, πρόκειται για τη σορό της Χάνα Λιντς, της 18χρονης κόρης του Βρετανού μεγιστάνα η σορός του οποίου ανασύρθηκε χθες.

Για τη βύθιση της θαλαμηγού διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς όπως αναφέρεται τεχνικά θα έπρεπε να έχει αντέξει την καταιγίδα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι ιταλικές αρχές εξετάζουν τα αδικήματα του ναυαγίου και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων προσώπων.

Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε από την Πολιτεία ολοκληρώθηκε ενώ η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει ότι θα ορίσει δικό της πραγματογνώμονα.

Πρώην εργαζόμενος κατήγγειλε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, με κλεμμένα και ασυντήρητα μηχανήματα. Για το περιστατικό ελέγχεται πειθαρχικά η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται η νέα ΚΥΑ για τα κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να υπηρετήσουν στις άγονες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Θα προβλέπει ότι ένας γιατρός που αποφασίζει να πάει σε μια άγονη περιοχή θα λαμβάνει 7.200 ευρώ επιπλέον από το κράτος και δωρεάν σπίτι από τον οικείο δήμο.

Για τα τελευταία περιστατικά σε δημόσιες δομές υγείας και ειδικότερα για τον θάνατο τουρίστριας την περασμένη Κυριακή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας Μαγνησίας, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν υπάρχει γιατρός σε περιφερειακό ιατρείο τα σαββατοκύριακα, ότι σε 20 λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ και πως η γυναίκα δεν πέθανε επειδή δεν υπήρχε γιατρό. «Θα πέθανε έτσι κι αλλιώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο υπουργός παραδέχεται πως δεν προτίθεται να κάνει τίποτα για την ισότιμη μεταχείριση στην υγεία. Η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά σε χαράδρα στην κορυφή του όρους Παγγαίο στην Καβάλα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην διάρκεια του σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή.

Συγκεκριμένα για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός. Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και στην Ομάδα των 87, μετά την αποχώρηση 8 εκπροσώπων της από τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην διάρκεια της οποίας ο Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως ζήτημα ηγεσίας.

Πλέον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Απόψε συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ για να εξετάσει τις προωθούμενες αλλαγές ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου.

Εν τω μεταξύ, δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια περί παραίτησής της από την βουλευτική έδρα η Αθηνά Λινού. Όπως δήλωσε στο in.gr πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη μετά τις καταγγελίες που σχετίζονται με το Ινστιτούτο Πρόληψις το οποίο ίδρυσαν η κ. Λινού και ο σύζυγός της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανάρτησή του ανέφερε ότι ήδη ερευνά προσωπικά την υπόθεση και πως θα αποφασίσει νηφάλια όταν θα έχει τα πλήρη στοιχεία.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου δημοσιοποίησαν μια λίστα με τα ονόματα στελεχών που έδωσαν χρήματα ώστε να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης. Εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη χρήματα έδωσαν -ανάμεσα σε άλλους- η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Ρήγας, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ελπιδοφόρο μήνυμα από την επιστημονική κοινότητα καθώς ξεκίνησαν οι πρώτες κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, με 1,8 εκ. νεκρούς ετησίως. Οι δοκιμές του εμβολίου γνωστό ως ΒΝΤ116, της BioNTech, γίνονται σε ασθενείς σε 34 ερευνητικά κέντρα σε επτά χώρες, με την πρώτη να γίνεται στη Βρετανία. Περίπου 130 ασθενείς από το πρώιμο έως το τελικό στάδιο θα λάβουν το εμβόλιο.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, με ελάχιστους προσκυνητές, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας η απόδοση της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σημειώνεται ότι φέτος οι τουρκικές αρχές δεν χορήγησαν άδεια για λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αλλά μόνο για σήμερα. Στη θεία λειτουργία δεν χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Στέφανος.

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, καθώς και το μητρώο παρόχων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου και αφορά σε 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Διευκρινίζεται ότι η επιταγή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά σχολικών ή άλλων ειδών που τυχόν πωλούνται στα καταστήματα των παρόχων.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. -36 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα