back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό επεισόδιο με έναν νεκρό σημειώθηκε στη Σύμη στην διάρκεια καταδίωξης από το Λιμενικό ενός ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε με τα σήματά του και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το πλωτό του Λιμενικού, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μεταναστών αλλά και των λιμενικών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ένας αλλοδαπός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι 13 μετανάστες που επέβαιναν στο ταχύπλοο οδηγήθηκαν στη Σύμη.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι Αρκαδίας, χωρίς να απειλείται κάποιος οικισμός, καθώς και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπουρνιάς Μεσσηνίας.

Για την κατάσβεσή τους κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων στην Παιανία.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε χαράδρα στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως  έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή.

Συγκεκριμένα για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός. Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σφοδρή κριτική για την κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπ. Υγείας, με αφορμή τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η τουρίστρια που πέθανε από ανακοπή την περασμένη Κυριακή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας Μαγνησία δεν πέθανε λόγω έλλειψης γιατρού, αλλά ότι θα πέθανε έτσι κι αλλιώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη για τη συγκεκριμένη δήλωση κάνοντας λόγο για «ακραίο δείγμα κυνισμού». «Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να “θεραπευτεί” μόνο με άμεση αποπομπή του», αναφέρει -μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού, χαρακτήρισε την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο υπ. Υγείας. «Είπα αυτό που ισχύει, ότι στα Περιφερειακά Ιατρεία ιατρούς έχουμε από την ίδρυση του ΕΣΥ Δευτέρα με Παρασκευή. Το σαββατοκύριακο οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Αυτό δεν έγινε επί θητείας μου, αλλά ίσχυε πάντα και επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης και καταλήγει: «Κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή».

Εν τω μεταξύ, με σκληρή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών απαντά στις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι δεν δικαιολογείται να γράφεται πως η παιδίατρος η οποία υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από 20ημερη εφημερία στο νοσοκομείο Σάμου.

«Η κατάρρευση της μοναδικής μόνιμης παιδιάτρου του νοσοκομείου της Σάμου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των συνεχών ενεργών εφημεριών, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό και της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και υπογραμμίζει ότι «κατά τον υπουργό Υγείας είναι δικαιολογημένο ένα δημόσιο σύστημα υγείας να μην διαθέτει γιατρούς παντού».

Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε από την Πολιτεία ολοκληρώθηκε ενώ η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει ότι θα ορίσει δικό της πραγματογνώμονα.

Πρώην εργαζόμενος κατήγγειλε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, με κλεμμένα και ασυντήρητα μηχανήματα. Για το περιστατικό ελέγχεται πειθαρχικά η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και στην Ομάδα των 87, μετά την αποχώρηση 8 εκπροσώπων της από τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην διάρκεια της οποίας ο Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως ζήτημα ηγεσίας.

λέον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Απόψε συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ για να εξετάσει τις προωθούμενες αλλαγές ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου.

Η Αθηνά Λινού με δηλώσεις στο ingr ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την βουλευτική της έδρα, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη μετά τις καταγγελίες που σχετίζονται με το Ινστιτούτο Πρόληψις το οποίο ίδρυσε με τον σύζυγό της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανάρτησή του ανέφερε ότι ήδη ερευνά προσωπικά την υπόθεση και πως θα αποφασίσει νηφάλια όταν θα έχει τα πλήρη στοιχεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στη διαδικασία της εξωστρέφειας και συντεταγμένα θα αναλάβει πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του Οργανωτικού Γραφείου του κόμματος Γιάννης Βουλγαράκης.

Στην διεθνή επικαιρότητα: Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές οι οποίες ολοκλήρωσαν έναν κύκλο καταθέσεων για τη βύθιση του σούπερ γιοτ στις αρχές της εβδομάδας ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία με επτά νεκρούς.
Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα αδικήματα του ναυαγίου και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων προσώπων.

Συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ η οικογένεια Λιντς ζητεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης, αναφέρει εκπροσώπός της.

Ελεύθεροι είναι όλοι οι όμηροι σε επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σε φυλακή στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, ανέφερε στο Telegram το κανάλι Baza, που έχει στενές σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια που δήλωσαν μαχητές του ISIS επιτέθηκαν σε φρουρούς σκοτώντας τον έναν από αυτούς και κρατώντας πολλούς ομήρους.

Και ο κιαρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. -35 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα