back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε εκ νέου ο Στέφανος Κασελάκης κατά των «87», τους οποίους κατηγορεί για «οργανωμένο σχέδιο» εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο προκειμένου ο κόσμος του να απογοητευθεί και το κόμμα «να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

Τους αποκαλεί «φράξια», τους καταλογίζει προσωπική ιδιοτέλεια και τους αποδίδει σχέδιο φυγής από το κόμμα, τους καλεί δε «να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις». Προσθέτει ότι το Συνέδριο θα γίνει και θα προχωρήσουν όλες οι αλλαγές: «Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα».

Πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 87 του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Σ. Κασσελάκη, σημείωναν χαρακτηριστικά: “Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”.

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη της από τις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Πολάκης αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει η ΜΚΟ Πρόληψις, στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος. «Όσον αφορά στα συνεχιζόμενα ψέματα, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα “εγώ”, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας».

Ένας αλλοδαπός έχασε τη ζωή του ανοιχτά της Σύμης κατά τη διάρκεια καταδίωξης από το Λιμενικό, ενός ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, οι χειριστές του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκαν στα οπτικά και ηχητικά σήματά του, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησαν να εμβολίσουν το λιμενικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης.
Ο αλλοδαπός ανδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το ταχύπλοο με τους υπόλοιπους 13 αλλοδαπούς, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Φοροδιαφυγή ύψους 8,5 εκατ. ευρώ εντόπισε η ΑΑΔΕ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας παγκόσμιας εμβέλειας ηλεκτρονικού εμπορίου την οποία χρησιμοποιούν παραγωγοί κάθε κλάδου προκειμένου να πωλούν τα προϊόντα τους.

Οι ελεγκτές σε κάποιες περιπτώσεις διαπίστωσαν την ύπαρξη δραστηριότητας πριν την δήλωση έναρξης εργασιών στο φορολογικό μητρώο. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μια επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δύο ατομικές επιχειρήσεις στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας και τρεις επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Yπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Μαίνονται οι δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Καρέ στο Ρέθυμνο, καθώς και στην περιοχή Μίνα στο Οίτυλο της Μάνης.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή.

Για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τη δήλωσή του ότι η τουρίστρια που πέθανε από ανακοπή την περασμένη Κυριακή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας στη Μαγνησία θα πέθανε έτσι κι αλλιώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην διεθνή επικαιρότητα: Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι συνομιλίες στο Κάιρο για μια εκεχειρία στη Γάζα τείνουν να αποτύχουν, δηλώνοντας ότι αντιθέτως, “σημειώθηκε πρόοδος”.

“Στο εξής χρειαζόμαστε οι δύο πλευρές να συναντηθούν και να εργαστούν για την εφαρμογή” μιας συμφωνίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. Παραλληλα επανέλαβε την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ σε σχέση με πιθανές απειλές από το Ιράν, δηλώνοντας ότι το επίκεντρο είναι στην άμυνα και στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας.

Και ο καιρός: Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα