back to top
32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Η γερμανική αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον διερχομένων εν μέσω του φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 8 εκ των οποίων οι πέντε από αυτούς σοβαρά.

“Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη”, σημείωσε η αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε αργά χθες βράδυ όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε σε πολλούς ανθρώπους με μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία. Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ηγεσίας και της ομάδας των 87.Χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, επανήλθε εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των «87», κατηγορώντας τους για «οργανωμένο σχέδιο» εξευτελισμού του κόμματος ως το συνέδριο προκειμένου ο κόσμος του να απογοητευθεί και το κόμμα «να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».
Τους αποκαλεί «φράξια», τους καταλογίζει προσωπική ιδιοτέλεια και τους αποδίδει σχέδιο φυγής από το κόμμα». Προσθέτει ότι το Συνέδριο θα γίνει και θα προχωρήσουν όλες οι αλλαγές:

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς, απάντησαν πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 87, προσθέτοντας, δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”.

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η κατάσταση που δείχνει να παγιώνεται στην χώρα μας -και ειδικά στην Αττική- και αφορά στα αποθέματα νερού, τα οποία βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η στάθμη της λίμνης του Μόρνου έχει πέσει τόσο χαμηλά λόγω περιορισμένων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ξανά το βυθισμένο χωριό Κάλλιο. Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Κίμων Χατζημπίρος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι αν η στάθμη συνεχίσει να μειώνεται, θα είναι αδύνατο να αντληθεί νερό, προειδοποιώντας ότι οι κάτοικοι της Αθήνας μπορεί να αναγκαστούν να… μετακομίσουν.

Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου στα μέσα Αυγούστου φθάνοντας τους 28,9°C και ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή. Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα