back to top
17.7 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

17.7 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Από εδάφους και αέρος συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση τς πυρκαγιάς στην Παναγιά Φθιώτιδας.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Λοφούπολη Ηρακλείου σε περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες και ελαιώνες.

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη καθώς και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οπλοστάσιο κρατούσε στο σπίτι του σε χωριό της Ρόδου ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη από την ΟΠΚΕ κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, καθώς στην κατοχή του είχε δύο μαχαίρια. Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά και πέντε αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι κρότου, μια βαλλίστρα, 101 μαχαίρια, σουγιάδες και στιλέτα διαφόρων μεγεθών, πέντε σπαθιά, πέντε μπαλτάδες, τέσσερα δρεπάνια, ένα μαχαίρι- αστέρι, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μια ματσέτα, ένα τσεκούρι, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και ένα ξύλινο κλομπ και μια σιδερογροθιά.

Στην καταδίκη της βεβήλωσης του ορθόδοξου κοιμητηρίου στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Στη Γερμανία, στη σύλληψη ενός υπόπτου προχώρησαν οι αρχές για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρία άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν.

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Στη Γαλλία, σε σκόπιμη ενέργεια αποδίδουν οι αρχές την έκρηξη δύο αυτοκινήτων μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στα νότια της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας. Την έρευνα ανέλαβε η αρμόδια εισαγγελία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο Ισραήλ, εσωτερική αντιπαράθεση για την πορεία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων:. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει στον πλήρη έλεγχο του διάδρομου της Φιλαδέλφειας, στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με την Αίγυπτο, προκειμένου – όπως ισχυρίζεται- να μη μπορούν οι τρομοκράτες να μεταφέρουν ελεύθεα όπλα και στρατιώτες από την Αίγυπτο.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν στην ανταλλαγή 230 αιχμαλώτων πολέμου. «Έπειτα από διαδικασία διαπραγμάτευσης, ελεύθεροι αφέθηκαν 115 Ρώσοι και ισάριθμοι Ουκρανοί στρατιώτες. Στο μεταξύ, Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την Ουκρανία και ότι θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα κωπηλασίας στον Καναδά.

Στο ποδόσφαιρο και στη 2η αγωνιστική της super leaque \

Στις 7.30 ΟΦΗ- Ατρόμητος,

8μμ Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9.30μμ ΑΕΚ- Λαμία.

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Φλαμένγκο, στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων.

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

35,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα