back to top
31 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πρέβεζα, σε δασική έκταση κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ελαιώνα και Λεωφόρο Ιωαννίνων.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 7 εναέρια μέσα.

Από εδάφους και αέρος συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παναγιά Φθιώτιδας.

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη καθώς και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στην καταδίκη της βεβήλωσης του ορθόδοξου κοιμητηρίου στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Ξανά προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε δηλώσεις του με αφορμή την παραλαβή ενός από τα έξι νέα υποβρυχία που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία με την αρωγή της Γερμανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκ νέου λόγο για την ‘’γαλάζια πατρίδα’’ “ισχυρή Τουρκία, ισχυρός Στρατός. Για να ζήσουμε ειρηνικά, πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό στη Γαλάζια Πατρίδα μας’’ είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεκίνησε από το 2002.

‘’Με τις τράπεζες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία’’ είναι το δίλλημα που θέτει στα μέσα Μαζικής ενημέρωσης και το πολιτικό σύστημα ο Στέφανος Κασσελάκης. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο ίδιος διάλεξε δρόμο: Μοναχικό αλλά δίκαιο, για αυτό όπως υπογραμμίζει – δέχεται πόλεμο από την διαπλοκή.

Οπλοστάσιο κρατούσε στο σπίτι του σε χωριό της Ρόδου ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη από την ΟΠΚΕ όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του είχε δύο μαχαίρια. Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν: τέσσερα κυνηγετικά και πέντε αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι κρότου, μια βαλλίστρα, 101 μαχαίρια, σουγιάδες και στιλέτα διαφόρων μεγεθών, πέντε σπαθιά, πέντε μπαλτάδες, τέσσερα δρεπάνια, ένα μαχαίρι- αστέρι, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μια ματσέτα, ένα τσεκούρι, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και ένα ξύλινο κλομπ καθώς και μια σιδερογροθιά.

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται στη Σάμο οι έρευνες για τον εντοπισμό Ολλανδής τουρίστριας που αγνοείται από την Πέμπτη. Οι έρευνες εστιάζουν στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίνειου ορύγματος, εκεί όπου βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης.

Στη Γερμανία, τρομοκρατική χαρακτηρίζουν οι αρχές την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρία άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν. Σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες, έτσι η αστυνομία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή του δράστη. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει συλληφθεί ένα 15χρονος, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω πληροφορίες.

Στη Γαλλία, σε σκόπιμη ενέργεια αποδίδουν οι αρχές την έκρηξη δύο αυτοκινήτων μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στα νότια της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», προσθέτοντας ότι «η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας».

Με μόλις 50 καλεσμένους – χωρίς την τελευταία σύντροφό του (την 66χρονη Χίρομι Ρόλιν) θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του Αλέν Ντελόν. Η τελετή και η ταφή θα γίνουν σε ιδιωτικό παρεκκλήσι στο κτήμα 300 στρεμμάτων του διάσημου σταρ. Κατόπιν επιθυμίας το εκλιπόντος την τελετή θα τελέσει ο πρώην επίσκοπος της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας, Μονσινιόρ Ζαν-Μισέλ Ντι Φάλκο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στο ποδόσφαιρο και για τη 2η αγωνιστική της super leaque παίζουν

Σε λίγη ώρα 7.30 ΟΦΗ- Ατρόμητος,

8μμ Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9.30μμ ΑΕΚ- Λαμία.

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Φλαμένγκο, στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων.

ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

33,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα