back to top
30 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεση με μαχαίρι -χθες- στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεσταφαλίας, στη Γερμανία.

Από την επίθεση τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν, οι 4εις σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη σε κέντρο φιλοξενίας ένας 15χρονος από το Κιργιστάν καθώς φέρεται να γνώριζε εκ των προτέρων για τη μοιραία επίθεση.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που απεικονίζει κουκουλοφόρο τυλιγμένο στην παλαιστινιακή σημαία, που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στη Γαλλία έξω από τη συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, όπου και εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα .‘’Η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας’’ τόνισε ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτηρίζοντας ‘’τρομοκρατική’’ την επίθεση.

Στην καταδίκη της βεβήλωσης του ορθόδοξου κοιμητηρίου στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, όταν με αφορμή την παραλαβή ενός από τα έξι νέα υποβρύχια επανάφερε τα περί γαλάζιας πατρίδας: “Ισχυρή Τουρκία, ισχυρός Στρατός. Πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό για να ζήσουμε ειρηνικά στη Γαλάζια Πατρίδα μας’’ είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεκίνησε η Άγκυρα από το 2002.

Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς τις εσωκομματικές διεργασίες του Σεπτεμβρίου.  Παύλος Πολάκης και Κατερίνα Νοτοπούλου θέτουν σχεδόν ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας, ενώ και ο Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί..

Δέχομαι πόλεμο από τη διαπλοκή σημειώνει σε μήνυμα του στα Social ο Στέφανος Κασσελάκης και θέτει το δίλλημα: Με τον Μητσοτάκη και τράπεζες ή με την κοινωνία’.

Οπλοστάσιο κρατούσε στο σπίτι του σε χωριό της Ρόδου ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη από την ΟΠΚΕ όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του είχε δύο μαχαίρια. Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν: τέσσερα κυνηγετικά και πέντε αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι κρότου, μια βαλλίστρα, 101 μαχαίρια, σουγιάδες και στιλέτα διαφόρων μεγεθών, πέντε σπαθιά, πέντε μπαλτάδες, τέσσερα δρεπάνια, ένα μαχαίρι- αστέρι, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μια ματσέτα, ένα τσεκούρι, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και ένα ξύλινο κλομπ καθώς και μια σιδερογροθιά.

28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι πέντε από αυτές παραμένουν ενεργές. Συνελήφθη στη Ρόδο με τη διαδικασία του αυτόφωρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πυροσβεστικής άνδρας που έκανε χρήση ειδών πυροτεχνίας κοντά σε δασική έκταση στην περιοχή Μελίσσια.

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη καθώς και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γιανναράς, ένας από τους πιο δημοφιλείς καθηγητές φιλοσοφίας. Συνέγραψε πλήθος συγγραμμάτων αναφορικά στη δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Έργα του μεταφράστηκαν σε 10 γλώσσες. Επί χρόνια αρθρογραφούσε στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στο ποδόσφαιρο και για τη 2η αγωνιστική της super leaque

ΟΦΗ- Ατρόμητος: 1 – 1

Πανσερραϊκός- Άρης: 0 – 1

ΑΕΚ- Λαμία: 0 – 0 στο 34ο λεπτό

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Φλαμένγκο, στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων.

ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

30,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα