back to top
35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βουλιαγμένη στο ύψος της στάσης Λιμανάκια λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί σε λεωφορείο της γραμμής 122 επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Από τη φωτιά, που έφτασε μέχρι τη θέση του οδηγού, το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς. Για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο σημείο, πραγματοποιείται αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε άτομα, τα οποία όμως κατέβηκαν εγκαίρως.

Το τραγικό ναυάγιο στο Παλέρμο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινα λάθη, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εισαγγελέας του Τερμίνι Ιμερέζε, Αμπρότζιο Καρτόζιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων από την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι σε Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, σύμφωνα την γερμανική Διπλωματική Αστυνομία. Στο μεταξύ ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα οκτώ, εκ των οποίων τα πέντε σοβαρά, εξακολουθεί να διαφεύγει την σύλληψη.

«Πολύ ανησυχητική» και «κακή είδηση» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης Γερμανίας να μειώσει περίπου στο μισό τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία την επόμενη χρονιά, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ. Η κυβέρνηση του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, αναζητεί πεδία μείωσης δημοσιονομικών δαπανών κι αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μειώσει στο μισό το ποσό που θα διαθέσει διμερώς στο Κίεβο. Ο κ. Μπορέλ τόνισε χθες πως βρίσκει ανησυχητική την εξέλιξη διότι η Γερμανία δίνει «πολλά περισσότερα από τη Γαλλία» κι οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος σε όρους εξοπλισμών στον ουκρανικό στρατό.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε σε σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πως η ουκρανική κυβέρνηση «κινείται με απίστευτη ταχύτητα προς την ένταξη στην ΕΕ». Στο βίντεο, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η κυρία φον ντερ Λάιεν επέμεινε πως «η Ευρώπη θα είναι πάντα στο πλευρό της Ουκρανίας διότι η Ουκρανία είναι Ευρώπη».

Αντιπροσωπεία της Χαμάς βρίσκεται καθ’οδόν για το Κάιρο όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά δεν θα μετάσχει σε αυτές, δήλωσε σήμερα στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. “Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις” συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, για «πρόοδο» στις συνομιλίες στο Κάιρο, έκανε λόγο η Ουάσινγκτον. «Σημειώθηκε πρόοδος. Τώρα έχουμε ανάγκη τα δυο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία και να την εφαρμόσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στον Καναδά.

Στο ποδόσφαιρο με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στη Σουπερλίγκα. Συγκεκριμένα θα παίξουν:

Στις 7.30 ΟΦΗ- Ατρόμητος, 8μμ Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9.30μμ ΑΕΚ- Λαμία.

Τη Φλαμένγκο αντιμετωπίζει απόψε στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά η ομάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10μμ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΜΕΓΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα