back to top
30 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Super League: Ισοπαλία 1-1 για την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία με… λυτρωτή τον Μουκουντί στο 87΄

Διαβάστε επίσης

Η ΑΕΚ… φλέρταρε με την ήττα στην “OPAP Arena”, στο πρώτο ματς μπροστά στους φιλάθλους της στη φετινή Super League (κεκλεισμένων το ματς της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ), αλλά εν τέλει απέφυγε τα χειρότερα κόντρα στη Λαμία (1-1) χάρη στις διορθωτικές κινήσεις του Ματίας Αλμέιδα και το γκολ του Άρολντ Μουκουντί στο 87΄.

Η Λαμία είχε προηγηθεί στο 39΄ με τον Γκουστάβο Φουρτάδο στην πρώτη τελική της έως εκείνη τη στιγμή. Η Ένωση έγινε πιο επιθετική στο β΄ μέρος, αλλά παρά τις πολλές τελικές δεν είχε καλά τελειώματα μέχρι να… μιλήσει ο Μουκουντί. Στο τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και δύο δοκάρια, μετά από γύρισμα του Ελίασον στο 90+2΄ και με τον Κοϊτά στο 90+6΄.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα, είχε κινητικότητα και δημιούργησε ευκαιρίες μετά τη σέντρα, αλλά την ίδια ώρα η Λαμία στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα στο δικό της μισό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Ένωση ν’ απειλήσει τα καρέ του Κόστιτς. Στο 15ο λεπτό, η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή της, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, ο Μουκουντί προσπάθησε να στείλει την μπάλα με κεφαλιά, αλλά ο Κόστιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ίδιο έκανε ο τερματοφύλακας της Λαμίας και στο 26΄, αυτή τη φορά με τον Λιούμπιτσιτς να στρώνει στον Κοϊτά που προσπάθησε να νικήσει με φαλτσαριστό πλασέ τον Κόστιτς… ανεπιτυχώς όμως. Στο 29΄ και στο 34΄, ο Λιβάι Γκαρσία έχασε δύο ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ, την πρώτη στέλνοντας ψηλά την μπάλα σε σουτ από το ύψος της περιοχής και τη δεύτερη όταν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ του Πινέδα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο τείχος. Στο 38΄, μετά από γέμισμα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε άουτ. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 39΄, η Λαμία τιμώρησε τους «κιτρινόμαυρους». Συγκεκριμένα, μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ, ο Μπίκοβ έστρωσε στον Φουρτάδο κι αυτός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων, στην μοναδική τελική της Λαμίας έως εκείνη τη στιγμή στο ματς. Μάλιστα, η φάση ελέγχθηκε στο VAR (σ.σ. υποψία για χέρι του Ρινγκ νωρίτερα στη φάση), αλλά το γκολ μέτρησε. Ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε δις με κεφαλιά να πετύχει την ισοφάριση, στο 44΄ και στο 45+2΄, αλλά στο ημίχρονο η ομάδα που είχε την πρωτοπορία ήταν η Λαμία.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές με την έναρξη του β΄ μέρους. Η ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο επιθετική σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά παρά τις αρκετές τελικές, κυρίως με τον Κοϊτά και τον Γκαρσία δεν είχε καλά τελειώματα. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 58ο λεπτό, με τους Λαμέλα και Ελίασον να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Πινέδα και Άμραμπατ. Στο 61΄, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Κόστιτς. Ο Σέρβος τερματοφύλακας, πάντως τον σταμάτησε και η μπάλα πέρασε εκτός από το πόδι του Λιβάι Γκαρσία. Και στο 68΄ ο Αλμέιδα έκανε δύο ακόμη αλλαγές, με τους Μάνταλο και Οντουμπάγιο να περνούν στο ματς αντί των Σιμάνσκι και Ρότα. Η ΑΕΚ προσπαθούσε ν’ αλλάξει την κατάσταση πιέζοντας, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ο τεχνικός της Λαμίας στο 76΄ πέρασε τους Σάντμπεργκ και Ντεντάκη αντί των Αντράντε (σ.σ. τραυματίστηκε) και Σαραμαντά. Ο Τσούμπερ πέρασε αντί του Λιούμπιτσιτς στο 78΄ με τον Αλμέιδα να κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του. Τσούμπερ και Κοϊτά έστειλαν την μπάλα κόρνερ και άουτ αντίστοιχα, στο 82ο λεπτό. Ο Βλαχομήτρος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και νίκησε τον Στρακόσα, αλλά ήταν οφσάιντ στο 85΄. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Τερεζίου μπήκε αντί του Ρινγκ για τους φιλοξενούμενους. Και εν τέλει, το γκολ που έψαχναν απεγνωσμένα οι «κιτρινόμαυροι» ήρθε… με σκόρερ τον Μουκουντί, στο 87ο λεπτό! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα, ο Καμερουνέζος στόπερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν τους τρεις βαθμούς, τα έδωσαν όλα στο τέλος, αλλά είχαν και δύο δοκάρια, μετά από γύρισμα του Ελίασον στο 90+2΄ και με τον Κοϊτά στο 90+6΄.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)
Κίτρινες: Μάνταλος – Κόστιτς, Μπίκοβ, Τερεζίου, Φουρτάδο

Οι συνθέσεις:

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (68΄ Ουντουμπάγιο), Μουκουντί, Βίντα, Πήλιος, Σιμάνσκι (68΄ Μάνταλος), Πινέδα (58΄ Λαμέλα), Άμραμπατ (58΄ Άμραμπατ), Κοϊτά, Λιούμπιτσιτς (78΄ Τσούμπερ), Γκαρσία

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (76΄ Ντεντάκης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76΄ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84΄ Τερεζίου), Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Φουρτάδο, Μπίκοβ, Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Βλαχομήτρος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα