back to top
30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ολοκλήρωσε “την πρώτη φάση” αντιποίνων του για τον θάνατο ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου σημείωσε ότι έπληξε σήμερα 11 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους και ότι εξαπέλυσε πάνω από 320 πυραύλους Κατιούσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Ισραήλ μετά την επίθεση. Τις σειρήνες της αεράμυνας, ενεργοποίησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις καλώντας τους κατοίκους του βορείου τμήματος της χώρας που γειτονεύει με τον Λίβανο να σπεύσουν σε καταφύγια.

Οι πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, ανεστάλησαν εξαιτίας της «κατάστασης ασφαλείας», μεταδίδουν ισραηλινά μέσα. Επίσης σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως.

Οι ΗΠΑ “θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν επικοινωνία “επί μονίμου βάσεως” με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ένας 26χρονος Σύρος παραδόθηκε αργά χθες βράδυ σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.

«Είμαι αυτός που ψάχνετε», φέρεται –σύμφωνα με την εφημερίδα Bild– να δήλωσε ο 26χρονος, ο οποίος φορούσε ρούχα λερωμένα με αίμα. “Έχουμε υπό κράτηση τον ύποπτο που αναζητούμε”, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εν είδει «εκδίκησης για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και αλλού», ωστόσο δεν υπάρχει για την ώρα επιβεβαίωση της σχέσης του ΙΚ με τον δράστη της επίθεσης στο Ζόλινγκεν, επισήμανε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση υπόπτου εναντίον συναγωγής στη νότια Γαλλία. Σε πλάνα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, απαθανατίζεται άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο, παλαιστινιακή σημαία περασμένη στη μέση, καθώς και κάτι που μοιάζει να είναι πιστόλι στη ζώνη. Φορά κόκκινη παλαιστινιακή μαντίλα και κρατά σε κάθε χέρι πλαστικό μπουκάλι με κιτρινωπό υγρό. Κατά πηγές προσκείμενες στην έρευνα, αφού έβαλε φωτιά έφυγε τρέχοντας.

Ο υπό παραίτηση υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε πως ο κύριος ύποπτος συνελήφθη, έπειτα από ανταλλαγή πυρών. Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την «τρομοκρατική ενέργεια» αυτή και τον αντισημιτισμό. Η Γαλλία σώθηκε από «απόλυτη τραγωδία», έκρινε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος μετέβη στη Λα Γκραντ Μοτ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει από την Τετάρτη τους παραολυμπιακούς αγώνες.

Για πιθανή οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι εναντίον του δεξαμενόπλοιου υπό ελληνική σημαία Sounion, την περασμένη Τετάρτη, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, προειδοποίησε η διπλωματία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, το Sounion μετέφερε στην Κόρινθο 150.000 τόνους αργού πετρελαίου.

«Καλούμε τους Χούθι να σταματήσουν τις ενέργειές τους αυτές αμέσως και παροτρύνουμε άλλες χώρες να επέμβουν για να βοηθήσουν να αποφευχθεί περιβαλλοντική καταστροφή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, και Κρήτη καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Β. Αιγαίου και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η 2η αγωνιστική της super leaque συνεχίζεται με τα παιχνίδια:

Στις επτά, Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

Στις 20:30, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και

Στις 21:00, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός

Στα σκορ του Σαββάτου

ΟΦΗ- Ατρόμητος: 1 – 1

Πανσερραϊκός- Άρης: 0 – 1

ΑΕΚ- Λαμία: 1 – 1

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

28.5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα