32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα απευθύνει ομιλία σήμερα στις 6 το απόγευμα μετά την ανακοίνωση του κινήματός του ότι διεξήγαγε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ, αναφέρει το ίδιο σε ανακοίνωσή του.

Η ομιλία του θα αφορά “τις τελευταίες εξελίξεις”, διευκρίνισε η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της.

Τα πυρά του λιβανικού σιϊτικού κινήματος ήταν μέρος μιας “μεγαλύτερης επίθεσης που είχε σχεδιαστεί και μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής σήμερα το πρωί”, σημείωσε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός.

“Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την άμυνα του Ισραήλ”, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μερικές ώρες μετά την εκτόξευση από τη λιβανική Χεζμπολάχ εκατοντάδων ρουκετών και drones εναντίον της επικράτειάς του, σε αντίποινα για τον θάνατο ανώτερου στελέχους του σιιτικού κινήματος στα τέλη του περασμένου μήνα σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε, τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο, στην πλευρά του Λιτόχωρου. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο δύσβατο σημείο, καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση και μόνο από πεζοπόρα τμήματα, εννέα πυροσβέστες, ένα υδροφόρο όχημα και ένα ελικόπτερο από αέρος.

Σε εξέλιξη παραμένει και η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κορυφογραμμή του όρους Παγγαίου που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενισχύθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης με αποτέλεσμα να επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, και Κρήτη καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Β. Αιγαίου και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Σφοδρή επίθεση στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού την οποία χαρακτηρίζει «άτιμη και διεφθαρμένη» εξαπολύει ο Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτοντας σε ανάρτηση του στο fb ότι του τηλεφώνησε χθες το απόγευμα για να εκφράσει τη λύπη της για τις καταγγελίες που κάνει εναντίον της αναφορικά με το έργο της ΜΚΟ Πρόληψις.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram, Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη χθες το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα ερεύνης σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο έρευνας για διάφορες παραβιάσεις της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στην διαδικασία. Ο 39χρονος με γαλλική και ρωσική υπηκοότητα δισεκατομμυριούχος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή εντός της ημέρας για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι λαμβάνει «άμεσα μέτρα» για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από τον κ. Ντούροφ, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πολλοί ρώσοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν να γίνουν διαδηλώσεις μπροστά σε πρεσβείες της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο το μεσημέρι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της super leaque σήμερα παίζουν: Στις επτά, Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, στις 20:30, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και στις 21:00, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός.

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

32.5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα