back to top
28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η Λευκορωσία με πρόσχημα τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας ασκήσεων συγκεντρώνει τις τελευταίες ώρες στρατιωτικές δυνάμεις και μισθοφόρους της Wagner- στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Κίεβο κάλεσε το Μίνσκ να μην παρασυρθεί από τις επιδιώξεις της Μόσχας και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων θα απαντήσει σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας.

Την παραμονή στη Μέση Ανατολή δύο αεροπλανοφόρων (Abraham Lincoln και Theodore Roosevelt) διέταξε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Λόστον, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία της Χαμάς αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο, απορρίπτοντας εκ νέου τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Γάζα, ενώ ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε τα περίχωρα του Τελ Αβίβ, τραυματίζοντας μια 26χρονη στην περιοχή Ρισόν Λε Ζιόν.

Την ίδια ώρα και ενώ εκφράζονται φόβοι για στρατιωτική εμπλοκή και των Χούθι της Υεμένης το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο και με την Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορά της. Μετά το εκατέρωθεν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, η κατάσταση προς ώρας φαίνεται να έχει εκτονωθεί, ωστόσο, σε διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας επίθεσης, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο την Μοσάντ (Υπηρεσία Πληροφοριών του Ισραήλ).

Το Ισραήλ πληγώνει πάντα όσους το πληγώνουν. ‘’Οι κάτοικοι μας θα γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους στο βορρά. Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας” διαμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη την πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ.

Καυτός αναμένεται Σεπτέμβριος για κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της ομιλίας του από το Βελλίδειο στις 7 Σεπτεμβρίου. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδοσκόπηση και εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς της κομματικές διεργασίες του κόμματος.

Για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης εστιάζοντας στην ανάγκη να μετασχηματισθεί το κόμμα στο οποίο ηγείται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”. Θέμα ηγεσίας θέτουν εμμέσως πλην σαφώς ο Παύλος Πολάκης, πολλά από τα 87 μέλη της ΚΕ που θεωρούνται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Αύριο ο κ Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Χανιά.

Τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη, η Πόπη Τσαπανίδου πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει ( μάλλον θετικά) εάν αποδέχεται τη θέση στο κοινοβούλιο που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του καθηγητή Ηλιόπουλου.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και στην Χαριλάου Τρικούπη στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου. Ανά την Ελλάδα περιοδεύουν οι υποψήφιοι αρχηγοί. ‘’Από τον Οκτώβριο χτίζουμε σε αυτά που οικοδομήσαμε τα τελευταία χρόνια, δεν γκρεμίζουμε αυτά που πετύχαμε” είπε από τη Ζάκυνθο ο Νίκος Ανδρουλάκης. ‘’Θα παραμείνω στο κόμμα ’’ όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα διαβεβαίωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται κυβερνητικό ηγέτη, που να μπορεί να αναμετρηθεί, να νικήσει και να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας’’ σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

‘’Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο κυβερνητικός πόλος- πάνω από τα κατεστημένα συμφέροντα και τα καρτέλ – που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας και θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης’’ επεσήμανε από τη Λευκάδα ο Χάρης Δούκας.

Να έρθουμε σε ρήξη με το νέο συντηρητικό κατεστημένο που προσπαθεί να «χτίσει» με απόλυτη συνέπεια η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης. Έχουμε μία σχετική κατάρρευση της ΝΔ και αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο κόσμος γυρίζει προς το ΠΑΣΟΚ’ εκτίμησε ο Παύλος Γερουλάνος.

Με το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, ένα σμήνος F-22 Raptor καθώς και ένα υποβρύχιο που φέρει πυραύλους κρουζ, οι αμερικανικές δυνάμεις υπό τον αντιναύαρχο Μπράουν κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή.

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται 26χρονος Σύριος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Ζόλιγκεν όπου μαχαίρωσε θανάσιμα τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οχτώ. Όπως έγινε γνωστό, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης έφτασε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο το 2022 και έκτοτε διέμενε στη δομή φιλοξενίας που ήδη είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας.. Υπό κράτηση βρίσκεται από χθες και ένας 15χρονος από την ίδια δομή.. Οι αρχές εξετάζουν τόσο την μεταξύ τους σχέση όσο και την πιθανή διασύνδεσή τους με τον ISIS, καθώς χθες η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση ως αντίποινα για τα τεκτενόμενα στη Γάζα.

Την Τρίτη 27 του μήνα απολογείται ο 44χρονος που συνελήφθη στον Κολωνό με τις κατηγορίες του κατ εξακολούθηση βιασμού 16χρονης φίλης του γιού του. Ο φερόμενος ως δράστης εκβίαζε το ανήλικο κορίτσι με τη ζωή του πατέρα της που είναι και ο μοναδικός εν ζωή γονέας. Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο το κινητό του τηλέφωνο, το αυτοκίνητο καθώς και ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε κατά η διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας.

Πέντε από τις 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο παραμένουν ενεργές.

Πολύ υψηλός -κατηγορίας 4- θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες μέρες μετά το χάλκινο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, έσπασε το φράγμα των έξι μέτρων στο άλμα επί κοντώ στο Diamond League της Πολωνίας, καταγράφοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. ‘’Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!» έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής της super leaque

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: 0 – 1

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: 2 – 0

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός: 1 – 0 Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις οχτώ και μισή με την αναμέτρηση: Ολυμπιακός – Καλλιθέα

ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

29,5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα