back to top
32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Έφοδο σε δομή φιλοξενίας στο Ζόλιγκεν πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, καθώς νωρίτερα με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντοπίστηκε εντός του ασύλου, το μαχαίρι της τρομοκρατικής επίθεσης που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε οχτώ – τα τέσσερα σοβαρά.

Η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ένας Σύριος και ένας 15χρονος από Κιργιστάν και οι δύο διαμένοντες στη δομή.

Νωρίτερα η ισλαμιστική – εξτρενιστική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεση στο Φεστιβάλ της πόλης ως ‘’αντίποινα εναντίον Χριστιανών για τα τεκτενόμενα στη Λωρίδα της Γάζας ‘‘

Και από τη Γερμανία στη Γαλλία και στην τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή Μπεθ Γιαακόβ Ατλάν, στην πόλη Λα Γκραντ-Μοτ. Εικόνα από βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει άτομο νεαρής ηλικίας – πιθανότατα τον δράστη – να φεύγει τρέχοντας από τη Συναγωγή δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, στα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα στην είσοδο της συναγωγής. Ο ύποπτος φορά κόκκινη κεφίγια στο κεφάλι, είναι τυλιγμένος με την παλαιστινιακή σημαία, κρατά μπουκαλάκια με ένα κιτρινωπό υγρό ενώ από τη ζώνη του μοιάζει να εξέχει ένα όπλο εννέα χιλιοστών. ‘’Η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας’’ τόνισε ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ ο διαβεβαίωσε ότι γίνονται τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, όταν με αφορμή την παραλαβή ενός από τα έξι νέα υποβρύχια επανάφερε τα περί γαλάζιας πατρίδας. “Ισχυρή Τουρκία, ισχυρός Στρατός. Πρέπει να έχουμε ένα αποτελεσματικό ναυτικό για να ζήσουμε ειρηνικά στη Γαλάζια Πατρίδα μας’’ είπε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεκίνησε η Άγκυρα από το 2002.

Στην καταδίκη της βεβήλωσης του ορθόδοξου κοιμητηρίου στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τις τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς τις εσωκομματικές διεργασίες του Σεπτεμβρίου.  Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε κατάθεση πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για ‘’χάος στον προοδευτικό χώρο’’ ενώ χαρακτήρισε ‘’αήθεις’’ τις προσβολές που ξεστομίζει ο Πρόεδρος του κόμματος ενώ και ο Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί..

Δέχομαι πόλεμο από τη διαπλοκή σημειώνει σε μήνυμα του στα Social ο Στέφανος Κασσελάκης και θέτει το δίλλημα: Με τον Μητσοτάκη και τράπεζες ή με την κοινωνία.

Οπλοστάσιο κρατούσε στο σπίτι του σε χωριό της Ρόδου ένας 63χρονος ο οποίος συνελήφθη από την ΟΠΚΕ όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του είχε δύο μαχαίρια. Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν: τέσσερα κυνηγετικά και πέντε αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι κρότου, μια βαλλίστρα, 101 μαχαίρια, σουγιάδες και στιλέτα διαφόρων μεγεθών, πέντε σπαθιά, πέντε μπαλτάδες, τέσσερα δρεπάνια, ένα μαχαίρι- αστέρι, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μια ματσέτα, ένα τσεκούρι, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και ένα ξύλινο κλομπ καθώς και μια σιδερογροθιά.

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, και Κρήτη καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας,της Πελοποννήσου, του Β. Αιγαίου και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γιανναράς, ένας από τους πιο δημοφιλείς καθηγητές φιλοσοφίας. Συνέγραψε πλήθος συγγραμμάτων αναφορικά στη δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Έργα του μεταφράστηκαν σε 10 γλώσσες. Επί χρόνια αρθρογραφούσε στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η 2η αγωνιστική της super leaque συνεχίζεται μα τα παιχνίδια:

Στις επτά, Αστέρας Τρίπολης – Λαμία

Στις 20:30, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και

Στις 21:00, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός

Στα σκορ του Σαββάτου

ΟΦΗ- Ατρόμητος: 1 – 1

Πανσερραϊκός- Άρης: 0 – 1

ΑΕΚ- Λαμία: 1 – 1

Η Φλαμένγκο επικράτησε με 2 –1 του Ολυμπιακού , στο Μαρακανά, και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κυπέλλο Νέων.

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

30,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα