back to top
32.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

32.1 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Nέα ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης

Nέα ΚΥΑ για συμπληρωματική της προηγούμενης, που αφορά τη διαδικασία εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα και τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπεγράφη προ ημερών από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθ. Πετραλιά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ι. Βρούτσης και τη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Για τα εισιτήρια διαρκείας προβλέπεται ότι μπορούν να μεταβιβάζονται τόσο από τους παρόχους διάθεσης εισιτηρίων με τους οποίους έχει συμβληθεί η εκάστοτε Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία (Α.Α.Ε.) όσο και μέσω της εφαρμογής gov. gr wallet, σύμφωνα με την πολιτική και τους όρους της εκάστοτε ΑΑΕ.

Για τους ανήλικους προβλέπεται ότι η ταυτοποίησή του σε τρίτο συνοδό δύναται να γίνει μέσω ειδικής πλατφόρμας που λειτουργεί στο tickets.gov.gr. Ο έχων την επιμέλεια, συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς-διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ολοκληρώνει την διαδικασία.

Για τους αλλοδαπούς φιλάθλους ή μόνιμους κατοίκους εξωτερικού προβλέπεται ότι εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση θέτοντας ανέπαφα τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του στην οποία έχει αποθηκευτεί το προσωποποιημένο του εισιτήριο στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης του εισιτηρίου.

Η διαδικασία του παρόντος πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση κατοχής διαβατηρίου ή ταυτοτήτων πολιτών κρατών μελών της Ε.Ε. με ηλεκτρονική ανάγνωση στοιχείων την κρίσιμη χρονική στιγμή για τους αλλοδαπούς φιλάθλους και τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος αλλοδαπός φίλαθλος δύναται να ταυτοποιείται σε ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης έξω από την αθλητική εγκατάσταση.

Οι άνω των εξήντα επτά (67) ετών που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο με προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα (“smartphone”) δύναται να προσέρχονται σε ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης έξω από την αθλητική εγκατάσταση («γκισέ»), που λειτουργεί με φροντίδα και ευθύνη της εκάστοτε ΠΑΕ.

Αποκλειστικά και μόνο ο ημεδαπός φίλαθλος άνω των εξήντα επτά (67) ετών δύναται να πραγματοποιεί ταυτοποίηση σε ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης όχι απαραιτήτως την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και σε χρόνο προγενέστερο της διεξαγωγής του αγώνα.

Τέλος η προσωποποίηση των εισιτηρίων και η αυθεντικοποίηση των θεατών που εισέρχονται σε αθλητική εγκατάσταση για να παρακολουθήσουν αθλητική συνάντηση εκτείνεται πέραν των ομάδων της Super League και στους αγώνες ομάδων του επαγγελματικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League), του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες, ως γηπεδούχος, αγωνίζεται ομάδα Α.Α.Ε. που συμμετέχει στο παραπάνω επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα