back to top
28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 02:00

Διαβάστε επίσης

Οι συνομιλίες με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τερματίστηκαν αργά το βράδυ χωρίς συμφωνία, καθώς ούτε η Χαμάς, ούτε το Ισραήλ δέχθηκαν τη νέα πρόταση που τους υπέβαλαν οι μεσολαβητές, δήλωσαν πριν από λίγο δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα αιγυπτιακά σώματα ασφαλείας.

Οι αντιπροσωπείες τόσο της Χαμάς όσο και του Ισραήλ έχουν αποχωρήσει από το Κάιρο, ωστόσο κάποιες πηγές με γνώση των συνομιλιών εξακολουθούν να είναι αισιόδοξες ότι θα καμφθούν οι διαφωνίες και θα υπάρξει συμφωνία.

Την παραμονή στη Μέση Ανατολή δύο αεροπλανοφόρων (Abraham Lincoln και Theodore Roosevelt) διέταξε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Λόστον, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Την ίδια ώρα και ενώ εκφράζονται φόβοι για στρατιωτική εμπλοκή και των Χούθι της Υεμένης, το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο και με την Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορά της.

Μετά το εκατέρωθεν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, η κατάσταση προς ώρας φαίνεται να έχει εκτονωθεί, ωστόσο, σε διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας επίθεσης, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο την Μοσάντ.

Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της ομιλίας του από το Βελλίδειο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συναντήσεις με κομματικά στελέχη στα Χανιά θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Χθες, με δηλώσεις του έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εστίασε στην ανάγκη να μετασχηματισθεί το κόμμα στο οποίο ηγείται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στο Social, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νικόλαος Φαραντούρης, έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τεθεί επίσημα θέμα.

Την Τρίτη, η Πόπη Τσαπανίδου πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα, θα κληθεί να απαντήσει ( πιθανότατα θετικά) εάν αποδέχεται τη θέση στο κοινοβούλιο που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του καθηγητή ‘Οθωνα Ηλιόπουλου.

Στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, περιοδείες σε όλη την επικράτεια πραγματοποιούν οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ.
‘’Από τον Οκτώβριο χτίζουμε σε αυτά που οικοδομήσαμε τα τελευταία χρόνια, δεν γκρεμίζουμε αυτά που πετύχαμε”, είπε από τη Ζάκυνθο ο Νίκος Ανδρουλάκης.
‘’Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο κυβερνητικός πόλος- πάνω από τα κατεστημένα συμφέροντα και τα καρτέλ – που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας και θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης’’, επεσήμανε από τη Λευκάδα ο Χάρης Δούκας.
Έχουμε μία σχετική κατάρρευση της ΝΔ και αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο κόσμος γυρίζει προς το ΠΑΣΟΚ’ εκτίμησε ο Παύλος Γερουλάνος.
‘’Θα παραμείνω στο κόμμα ’’ όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα διαβεβαίωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται κυβερνητικό ηγέτη, που να μπορεί να αναμετρηθεί, να νικήσει και να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας’’, σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Να έρθουμε σε ρήξη με το νέο συντηρητικό κατεστημένο που προσπαθεί να «χτίσει» με απόλυτη συνέπεια η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αύριο απολογείται ο 44χρονος που συνελήφθη στον Κολωνό με τις κατηγορίες του κατ΄ εξακολούθηση βιασμού 16χρονης φίλης του γιού του.
Ο φερόμενος ως δράστης εκβίαζε το ανήλικο κορίτσι με τη ζωή του πατέρα της που είναι και ο μοναδικός εν ζωή γονέας. Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο το κινητό του τηλέφωνο, το αυτοκίνητο καθώς και ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε κατά η διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας.

Πολύ υψηλός -κατηγορίας 4- θα είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται 26χρονος Σύριος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Ζόλιγκεν όπου μαχαίρωσε θανάσιμα τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οχτώ.
Όπως έγινε γνωστό, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης έφτασε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο το 2022 και έκτοτε διέμενε στη δομή φιλοξενίας που ήδη είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας. Υπό κράτηση βρίσκεται από χθες και ένας 15χρονος από την ίδια δομή. Οι αρχές εξετάζουν τόσο την μεταξύ τους σχέση όσο και την πιθανή διασύνδεσή τους με τον ISIS, καθώς χθες η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση ως αντίποινα για τα τεκτενόμενα στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο στρατός προωθείται στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και ότι κατέλαβε δύο χωριά, δύο και πλέον εβδομάδες μετά την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης.
Την ίδια ώρα, η Ουκρανία κατηγόρησε χθες τη Λευκορωσία, στενή σύμμαχο της Ρωσίας, ότι “συγκεντρώνει” στρατεύματα στα σύνορά της και προειδοποίησε το Μινσκ για τυχόν “μη φιλικές ενέργειες“.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες μέρες μετά το χάλκινο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, έσπασε το φράγμα των έξι μέτρων στο άλμα επί κοντω στο Diamond League της Πολωνίας, καταγράφοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. ‘’Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!» έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η 2η αγωνιστική της super leaque ολοκληρώνεται στις οχτώ και μισή με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Καλλιθέα
Στα σκορ της Κυριακής
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: 0 – 1
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: 2 – 0
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός: 1 – 0

ΚΑΙΡΟΣ
Σχεδόν αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα