back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος επιδότησης των ανέργων, αναμένεται να ανακοινώσει- μεταξύ άλλων -ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να προαναγγείλει και την αύξηση άλλων κοινωνικών επιδομάτων.
Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα, όπου θα παρουσιάσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και τη ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr., ενώ θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας.

“Η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Να μην περιμένετε απ’ τον κ. Μητσοτάκη ένα καλάθι παροχών» σημείωσε ωστόσο, εξηγώντας ότι οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις θα είναι τέτοιες ,που δεν θα οδηγούν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Μεθαύριο Τετάρτη ,με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, θα ανακοινωθεί επισήμως στην Ολομέλεια, η παραίτηση του καθηγητή Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα.

Με την ανάγνωση της σχετικής επιστολής του κ. Ηλιόπουλου, θα ξεκινήσει η διαδικασία επαφών της Βουλής, με τους αναπληρωματικούς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν η πρώτη επιλαχούσα, δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου αποδεχθεί το αξίωμα. Αν εκείνη πει το «ναι», τότε η ορκωμοσία της θα γίνει στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που δεν αποδέχεται τη θέση, ώστε από τη Βουλή να συνεχίσουν την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς.

Εν τω μεταξύ,
Εξώδικο στο γνωστό στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, με το οποίο τον καλεί να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του στο “Χ”, απέστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ‘Ολγα Γεροβασίλη. Ζητά την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη διαφορετικά επιφυλάσσεται για περαιτέρω δικαστικές ενέργειες.
Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 19χρονου στο Λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ,μετά την κατάθεση νέων στοιχείων από τον πατέρα του άτυχου νεαρού. Ζητά να επιμεληθεί προσωπικά ο Εισαγγελέας Πολυγύρου τις τρεις έρευνες που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση. Την υπεράσπιση του 58χρονου ιδιοκτήτη αναλαμβάνει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Με νέα τιμή διατίθενται από σήμερα 923 φαρμακευτικά σκευάσματα. Μεσοσταθμική αύξηση τιμών κατά 35%, θα ισχύσει και για περίπου 700 γενόσημα και εκτός πατέντας, με υπουργική απόφαση.Υπερδιπλασιάστηκε η τιμή σε περίπου 100 φάρμακα.

Λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπόχρεους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500, οι παραβάτες.

Σε ισχύ από την προσεχή Τετάρτη έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή». Θα περιλαμβάνει όλα τα είδη που χρειάζονται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε έπειτα από 25 ημέρες στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είναι και η πρώτη ποινική υπόθεση που επανεκκίνησε πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου ,λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων .

Αύριο απολογείται ο 44χρονος που συνελήφθη στον Κολωνό με τις κατηγορίες του κατ εξακολούθηση βιασμού της 16χρονης φίλης του γιου του.

Πανικός επικράτησε -πριν λίγη ώρα στα ΚΤΕΛ Κηφισού .Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα ατόμων διαπληκτίστηκε με έναν άνδρα πιθανότατα Ρομά, τον οποίο ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια πυροβόλησαν στον αέρα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματισμό.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, Ξάνθη, Χαλκιδική, Κυκλάδες, Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Εφυγε από τη ζωή ,σε ηλικία 89 ετών η τραγουδίστρια και ηθοποιός της μεταπολεμικής νοσταλγικής ελαφράς μουσικής, Βέτα Προέδρου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μαζική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στη σιδηροδρομική μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στη γραμμή του μετώπου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι εκτόξευσε πυραύλους από αέρος και θαλάσσης, οι οποίοι έπληξαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας και σταθμούς συμπίεσης αερίου σε τρεις περιφέρειες.

Υποχρεωτική εκκένωση ουκρανικών οικογενειών με παιδιά από δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις γύρω από το Κράματορσκ
Το Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχασε την αποτρεπτική ισχύ του και ότι η στρατηγική ισορροπία στην περιοχή έχει μεταβληθεί εις βάρος του, έπειτα από επιθέσεις της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε σήμερα ο Σουηδός προπονητής ποδοσφαίρου Σβεν-Γκόραν Έρικσον, που έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες.

Με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Καλλιθέα στις οκτώ και μισή το βράδυ, ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα