back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δημόσια την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε κείμενό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων «δεν μπορούμε να μένουμε πλέον με σταυρωμένα χέρια βλέποντας συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας που σε αγαστή συνεργασία με την κομματική γραφειοκρατία να ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη όσο και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα από το 2012». 

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό υπογραμμίζοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά όπου βρίσκεται συναντήθηκε με τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου στα Χανιά και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον ΒΟΑΚ, τον οποίο χαρακτήρισε “καρμανιόλα”. «Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης στα παιδιά τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης. 

 

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στις 11 το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και θα παρουσιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr. 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

 

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκηςσε σχέση με το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνωνδίνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το οποίο μέσω ανακοίνωσης του τομέα Οικονομικών του κόμματος, επιμένει ότι «η Ελλάδα αποτελεί θλιβερή εξαίρεση μεταξύ των μελών του Ο.Ο.Σ.Α». 

Είχε προηγηθεί βίντεο του Παύλου Μαρινάκη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο απαντούσε σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από τη Βουλγαρία σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη, λέγοντας ότι με βάση τον δείκτη ευημερίας, η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  

«Είναι δεδομένο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ούτως ώστε να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο εισοδημάτων. Αλλά όσο επικίνδυνος είναι ένας πανηγυρισμός, άλλο τόσο άδικη είναι η ισοπέδωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Ακριβότερα πωλούνται από σήμερα 923 φαρμακευτικά σκευάσματα. Μεσοσταθμική αύξηση τιμών κατά 35%, θα ισχύσει και για περίπου 700 γενόσημα και εκτός πατέντας, με υπουργική απόφαση. Στη λίστα περιλαμβάνονται και σημαντικά σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντιβιοτικά και ινσουλίνες. 

«Οι αυξήσεις προέκυψαν μετά από μία μακροχρόνια, σε δύο στάδια, διαφανή διαδικασία που έκανε ο ΕΟΦ. Κατά κανόνα πρόκειται για προσαρμογές τιμών στο μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης, για φάρμακα που είχαν καθηλωθεί οι τιμές τους τη τελευταία 10ετία, λόγω μειώσεων που εφαρμόστηκαν στη περίοδο της κρίσης», αναφέρει ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης -μεταξύ άλλων- σε ανάρτησή του. 

 

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 19χρονου στο Λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μετά την κατάθεση νέων στοιχείων από τον πατέρα του άτυχου νεαρού. Ζητεί να επιμεληθεί προσωπικά ο Εισαγγελέας Πολυγύρου τις τρεις έρευνες που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση.   

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που το μεσημέρι ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα στα ΚΤΕΛ Κηφισού και έσπειραν τον πανικό πυροβολώντας στον αέρα. 

 

Στη διεθνή επικαιρότητα: Αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε πριν από μία ώρα στο Ποκρόβσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία σύμφωνα με αναφορές τοπικών ουκρανικών μέσων και μπλόγκερ στην πλατφόρμα Τέλεγκραμ. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον δέκα κοινότητες εγκαταλείφθηκαν από οικογένειες με παιδιά περιμετρικά της πόλης, η οποία αποτελεί επιμελητειακό κόμβο για το ανατολικό μέτωπο. Τουλάχιστον άλλες 15 κοινότητες εκκενώθηκαν περιμετρικά της πόλης Κράματορσκ, όπου οι ουκρανοί έχουν μεταφέρει την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντονέτσκ. 

Την ίδια ώρα, στην Πολωνία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εισήλθε το πρωί στον πολωνικό εναέριο χώρο. 

  

Στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών την τελευταία ώρα σε πολλές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας. Από τους βομβαρδισμούς έχουν αναφερθεί τραυματίες στο στρατόπεδο Τζαμπάλια στον βορρά, καθώς και στο νοσοκομείο Νάσερ και άλλες περιοχές στην Χαν Γιουνις στον νότο. 

Πριν από λίγη ώρα ισραηλινή επιδρομή σημειώθηκε και στον νότιο Λίβανοσε τουλάχιστον τέσσερις περιοχές. 

 

Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τη σύλληψη του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας Telegram Πάβελ Ντούροφ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος. Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του για τη σύλληψη του Ντούροφ, ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι αυτή έγινε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας. 

 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 με 34

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα