back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις18:00

Διαβάστε επίσης

Σε νέα περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ενώ αύριο συγκαλείται
εκτάκτως η ΚΟ του Κόμματος. Ασαφές παραμένει αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα γυρίσει στην Αθήνα ή θα συμμετέχει στη συνεδρίαση διαδικτυακά από την Κρήτη όπου βρίσκεται.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης απευθύνει έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό σημειώνοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Μεθαύριο Τετάρτη ,με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, θα ανακοινωθεί επισήμως στην Ολομέλεια, η παραίτηση του καθηγητή Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα.

Με την ανάγνωση της σχετικής επιστολής του κ. Ηλιόπουλου, θα ξεκινήσει η διαδικασία επαφών της Βουλής, με τους αναπληρωματικούς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν η πρώτη επιλαχούσα, δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου αποδεχθεί το αξίωμα. Αν εκείνη πει το «ναι», τότε η ορκωμοσία της θα γίνει στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που δεν αποδέχεται τη θέση, ώστε από τη Βουλή να συνεχίσουν την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς.

Την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος επιδότησης των ανέργων, αναμένεται να ανακοινώσει- μεταξύ άλλων -ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να προαναγγείλει και την αύξηση άλλων κοινωνικών επιδομάτων.
Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα, όπου θα παρουσιάσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και τη ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr., ενώ θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας.
“Η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Να μην περιμένετε απ’ τον κ. Μητσοτάκη ένα καλάθι παροχών» σημείωσε ωστόσο, εξηγώντας ότι οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις θα είναι τέτοιες ,που δεν θα οδηγούν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Τον υπεράνθρωπο αγώνα τους να σωθούν, ολομόναχοι και την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού περιέγραψαν στους δικαστές του Εφετείου της Αθήνας, όσοι γλύτωσαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που πλήρωσαν με τη ζωή τους 104 άνθρωποι.
Έξι χρόνια μετά, όσοι έζησαν τον εφιάλτη στο Μάτι, δεν ξεχνούν το αλαλούμ εκείνων των ωρών και την απουσία οποιασδήποτε οργάνωσης .Η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκη άνοιξε σήμερα μετά από μια σύντομη διακοπή λόγω θερινών διακοπών .
Επί της ουσίας οι μάρτυρες περιγράφοντας όσα συγκλονιστικά έζησαν και στοιχειώνουν τις ζωές τους είπαν πως πιάστηκαν στη φωτιά σαν τα ποντίκια στη φάκα .
Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 19χρονου στο Λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ,μετά την κατάθεση νέων στοιχείων από τον πατέρα του άτυχου νεαρού. Ζητά να επιμεληθεί προσωπικά ο Εισαγγελέας Πολυγύρου τις τρεις έρευνες που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση.

Με νέα τιμή διατίθενται από σήμερα 923 φαρμακευτικά σκευάσματα. Μεσοσταθμική αύξηση τιμών κατά 35%, θα ισχύσει και για περίπου 700 γενόσημα και εκτός πατέντας, με υπουργική απόφαση.Υπερδιπλασιάστηκε η τιμή σε περίπου 100 φάρμακα.

Λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπόχρεους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ, οι παραβάτες.

Σε ισχύ από την προσεχή Τετάρτη έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή». Θα περιλαμβάνει όλα τα είδη που χρειάζονται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όταν τρία άτομα διαπληκτίστηκαν με έναν άνδρα και αφού τον ξυλοκόπησαν, τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα. Ο άνδρας διακομίστηκε σε Νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, Ξάνθη, Χαλκιδική, Κυκλάδες, Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Εφυγε από τη ζωή ,σε ηλικία 89 ετών η τραγουδίστρια και ηθοποιός της μεταπολεμικής νοσταλγικής ελαφράς μουσικής, Βέτα Προέδρου.

Αντεπίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ ξεκίνησε η Ρωσία . Όπως υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του έπληξαν τις ουκρανικές δυνάμεις σε περισσότερα από δώδεκα σημεία κατά μήκος του μετώπου στην περιοχή του Κουρσκ, είκοσι ημέρες αφότου οι δυνάμεις της Ουκρανίας εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ζήτησε τη βοήθεια των αεροπορικών δυνάμεων των Ευρωπαίων γειτόνων προκειμένου να αντιμετωπίσει το μπαράζ των ρωσικών επιθέσεων που σήμερα προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων στο Κίεβο

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη ανασκαφή και βεβήλωση τάφων την περασμένη Παρασκευή στο ελληνικό κοιμητήριο του Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε σήμερα ο Σουηδός προπονητής ποδοσφαίρου Σβεν-Γκόραν Έρικσον, που έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες.

Με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Καλλιθέα στις οκτώ και μισή το βράδυ, ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα