back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Πευκοχώρι: Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για τις υπό εξέλιξη έρευνες – Τι ζητά

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Ο προϊστάμενος Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, ζητά, με παρέμβασή του, να επιμεληθεί προσωπικά ο εισαγγελέας Πολυγύρου τις τρεις έρευνες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν το λούνα παρκ και όσα συνέβησαν σε αυτό.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή εισαγγελική έρευνα.

Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα αυτό καθ’ αυτό, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο “κάδρο” των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά..

Στην Εισαγγελία Πολυγύρου βρέθηκε νωρίτερα ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, προκειμένου να καταθέσει έγγραφα που -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει- αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου Κασσάνδρας με τον επιχειρηματία.

Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου μιλά για απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής προς τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ. «Έχω στα χέρια μου, πλέον, επίσημα με δημόσια έγγραφα τη σχέση του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με απευθείας αναθέσεις του ’21 χωρίς να υπογράφει και χωρίς να περνάει με απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών» δήλωσε χθες μετά το τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου γιου του.

Την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας

Την υπεράσπιση του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, την περασμένη εβδομάδα, αναλαμβάνει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Μέσω της ανακοίνωσης, αναφέρεται πως σκοπός είναι να «αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του 58χρονου από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του ο 19χρονος».

«Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του, ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.
Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε στην οιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.
Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».

Newsroom Αθήνα 9.84, Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα