back to top
33.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Β. Κόκκαλης: Γιατί θα πρέπει οι βουλευτές να απολογούμαστε για τον κ. Πολάκη και την κ. Λινού;

Διαβάστε επίσης

Τη δυσαρέσκειά του αλλά και για την αγωνία του για τις συνεχείς κόντρες και το σκηνικό ρήξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε μέσω του Αθήνα 9,84, ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος, Βασίλης Κόκκαλης.

«Δυστυχώς, η επικαιρότητα κυριαρχείται από τις φράξιες και τις μάχες χαρακωμάτων μέσα στο κόμμα, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καταθέτοντας καίριες και αξιόπιστες προτάσεις όπως για παράδειγμα για την ακρίβεια ή για την υγεία, κάποιες εκ των οποίων υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση όπως η φορολόγηση των υπερκερδών», ανέφερε, προσθέτοντας: «Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει τα λάθη του και την αυτοκριτική του, αλλά δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί. Σε κάθε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δημιουργείται ένα πρόβλημα».

«Γιατί θα πρέπει οι βουλευτές να απολογούμαστε για τον κ. Πολάκη και την κ Λινού;»

«Πιθανότατα να είναι σοβαρό το θέμα της κ. Λινού το οποίο κατήγγειλε ο κ. Πολάκης. Όμως υπάρχει η δικαιοσύνη και αυτή θα κρίνει. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται εις βάρος του συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ.. Δυστυχώς, ενώ τα προβλήματα της κοινωνίας είναι ανεξάντλητα, οι βουλευτές απολογούμαστε για το τί είπε ο κ. Πολάκης ή η κ. Λινού. Ασφαλώς και να διερευνηθεί η υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει αυτές οι αντιπαλότητες να επηρεάζουν τη δραστηριότητά του».

«Να πρυτανεύσει η λογική, να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω»

«Το ζητούμενο είναι να γίνει σύνθεση των απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική, να πέσουν οι τόνοι και όλοι μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Το μείζον και το πρωτεύον αυτή τη στιγμή είναι να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Κυβερνησιμότητα θα αποκτήσουμε όταν είμαστε όλοι μαζί. Θέλουμε και τον Πολάκη και τον Σπίρτζη. Ο Πολάκης μόνος του μπορεί; Όχι…».

«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν»

«Οι βουλευτές θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν θα απολογούμαστε για το τί κάνει ο καθένας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας αυτά που γίνονται συνολικά στο κόμμα. Ασκείται κριτική μέσα από τα κανάλια και όχι στα όργανα του κόμματος. Όλοι μας , διαχρονικά, είχαμε παράπονα από τις εκάστοτε ηγεσίες, αλλά διαφυλάξαμε το κόμμα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Κοινός μας στόχος οφείλει να είναι η κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λύσουμε βέβαια τα του οίκου μας και μετά να συγκροτήσουμε κυβερνητική πρόταση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα