back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Χρ. Γιαννούλης: Σημαντική και θετική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ η πλήρωση της βουλευτικής έδρας από τον Στέφανο Κασσελάκη

Διαβάστε επίσης

«Η πλήρωση βουλευτικής έδρας από τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν μια σημαντική, θετική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον Αθήνα 984, ο Χρήστος  Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή και της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα, σε κλίμα ρευστότητας και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.

Στην συνέντευξη στην Τασούλα Επτακοίλη πρόσθεσε ωστόσο ότι  έχει τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα η υλοποίηση της πρότασης που εξέφρασε με την παραίτησή του ο Όθωνας Ηλιόπουλος ώστε να αποκτήσει παρουσία στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου του κόμματος δεν εξαρτάται μόνον από την επιλογή της κυρίας Τσαπανίδου. Ο Όθων Ηλιόπουλος εξέφρασε μια επιθυμία, που όμως έχει συγκεκριμένα τεχνικά, κανονιστικά και διαδικαστικά ζητήματα. Η Πόπη Τσαπανίδου είναι ΣΥΡΙΖΑ.Υπέθεσε κανείς ότι δεν θέλουμε να είναι στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης; Μάλλον δεν βλέπουμε καλά την πραγματικότητα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία και συγκεκριμένη επιλαχούσα η οποία έχει καταστήσει σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα καταλάβει την έδρα, όταν έρθει η στιγμή».

Ως προς τα ανοιχτά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιαννούλης προέκρινε την ανάγκη να πρυτανεύσουν η σεμνότητα και η ψυχραιμία, με ταυτόχρονα βήματα οπισθοχώρησης,  προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.  «Σεμνότητα, ψυχραιμία, κανόνες για όλους και μια προσπάθεια στην κατεύθυνση να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις πρέπει να μας οδηγήσουν όλους σε αναγκαίες υποχωρήσεις για το γενικό καλό» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολλή ένταση. Υπάρχουν πολλά γεγονότα που δημιουργήθηκαν μέσα από τον φαύλο κύκλο της πρακτικής “όλες μου οι γνώσεις φήμες και διαδόσεις” πολλά σενάρια που εξυφάνθηκαν υπό την πίεση της αρένας και γίνονται αλήθεια αν δεν διαψευστούν, κάτι που αποτελεί εκφυλισμό του διαλόγου και της ουσιαστικής συνεννόησης »

Ο κ. Γιαννούλης σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Πολάκη. 

«Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος κάνει έκκληση να πέσουν οι τόνοι, ξαφνικά προκύπτει  συνάδελφος βουλευτής που κατονομάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή συνομωσίας για την ανατροπή του κ. ΚασσελάκηΑυτό συνάδει με την κεντρική γραμμή  του προέδρου που έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τη βάση; Ο μόνος για τον οποίο έχει θέσει θέμα αμφισβήτησης λόγω ικανοτήτων είναι ο μέχρι πρότινος- και συνεχίζει-  στενός του συνεργάτης  Παύλος Πολάκης… Αυτά δεν μπορεί να απευθύνονται ως κατηγορία σε ομάδα στελεχών και να τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως καρεκλοκένταυροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε χθες. Για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν έχουν πολλοί ευθύνες οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν, ξεχνώντας το παρελθόν τους».

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ  σημείωσε πως ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, τόνισε πως κατανοεί την απογοήτευση των φίλων και της βάσης του και άφησε αιχμές για την πολιτική πορεία του κ. Γεωργιάδη. 

«Δεν μπορώ να κάνω τον προφήτη για το τί θα συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί γιατί κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά προφανώς και τα μέλη μας και η βάση είναι απογοητευμένοι και πικραμένοι. Τους κατανοώ. Κατανοώ και την οργή και την αδικία με την οποία πολλές φορές αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Από τα γεννοφάσκια μας δεν είμαστε από πολλές διαδρομές όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Εμείς κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά και καταλαβαινόμαστε. Με όλα τα υπόλοιπα που γίνονται σήμερα, δε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα