back to top
25.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σε μια ώρα (1100) θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και θα παρουσιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr. Ακολούθως θα συναντηθεί με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 6 το απόγευμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις νέες εσωκομματικές εντάσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του απηύθυνε έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό, υπογραμμίζοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Να παραμείνει η έδρα του Επικράτειας στους απόδημους ζητούν με ανακοίνωσή τους οκτώ οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. «…καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν τη επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη γνήσια εκπροσώπηση στη Βουλή μέσω του Προέδρου του»., αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Χθες, με κείμενό τους τουλάχιστον 800 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δημόσια την στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη αφήνοντας αιχμές για υπονόμευσή του .

Επίσκεψη στην Καστοριά πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 20:30 θα μιλήσει σε στελέχη του κόμματος στο ξενοδοχείο Έσπερος.

Την δημιουργία ενιαίου συστήματος «Τειρεσίας» για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διόγκωση των οφειλών, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης προκαλεί οικονομική αιμορραγία στον ΕΦΚΑ.

Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν αγγίξει τα 48 δις ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι χρέη ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο του ΚΕΑΟ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Σε ισχύ από αύριο εως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή» εν όψει του ανοίγματος των σχολείων. Εν τω μεταξύ με ανατιμήσεις που αγγίζουν και το 22% στα σχολικά στα ράφια, εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς. Σύμφωνα με τις καταναλωτικές ενώσεις το αυξημένο μεταφορικό κόστος μετακυλύεται στις τιμές καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών ειδών εισάγονται από την Κίνα και οι μεταφορές έχουν πληγεί από τις επιδρομές των ανταρτών Χούθι στα εμπορικά πλοία.

Στο «καλάθι του μαθητή» εντάσσονται μεταξύ άλλων, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια/μπλοκ και γραφική ύλη. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Πειθαρχικές διώξεις ασκεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασίας Χαλκιά και αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Διατάχθηκαν τρεις εισαγγελικές έρευνες που αφορούν στον ιδιοκτήτη και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, τις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας .

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγείται ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό κατά εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης στον Κολωνό. Η νέα αυτή σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ανήλικο θύμα αποφάσισε να μιλήσει στον πατέρα της ,ο οποίος και κατήγγειλε το δράστη στις αρχές δρομολογώντας τη σύλληψή του.

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε από έναν 36χρονο άνδρα και μία 37χρονη γυναίκα. 23χρονη από το Κονγκό μέσα σε αστικό λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να εξαπολύσουν φραστική επίθεση εναντίον της, ενώ επιχείρησαν και να κινηθούν απειλητικά προς το μέρος της, με την 37χρονη να την χτυπάει στο χέρι, προκαλώντας της τρόμο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Συνελήφθησαν οι δράστες και οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μπαράζ Ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία με περισσότερους από 200 πυραύλους και drones που είχαν ήδη στοχοθετήσει ενεργειακές υποδομές της χώρας. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι εχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέντε τραυματίστηκαν από «πλήγμα», ανακοίνωσαν στο Telegram οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης δράσης. Η ουκρανική εταιρεία διανομής ενέργειας προχώρησε σε διακοπές της ηλεκτροδότησης προκειμένου να σταθεροποιήσει το δίκτυο

Καταδίκασε τα χτυπήματα η Ουάσινγκτον. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «αποπειράται να καταστρέψει την ηλεκτροδότηση» της Ουκρανίας.

Στο Πεκίνο για επισημη τριήμερη επίσκεψη σημερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν Τζέικ Σάλιβαν -εν όψει των αμερικανικων εκλογων- σε μια προσπάθεια ΗΠΑ και Κινα να συνεχίσουν τον διάλογο παρά τις τεράστιες διαφορές τους για ζητήματα, όπως το εμπόριο και η εδαφική επέκτασης της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα .

 

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα