back to top
31.2 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στις 30 Νοεμβρίου του 2024, ύστερα από χρόνια καθυστέρησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr. Διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς ,καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν όψει της 88ης Διεθνούς Εκθεσης.
Εκδόθηκε η αναθεωρημένη οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό. Για μια ιστορική ημέρα για την ομάδα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.
«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Αθήνα. Με την έκδοση της άδειας κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου για την πρωτεύουσα” τονίζει ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Tην πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, εντός του Σεπτεμβρίου, στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στόχος -όπως είπε-να καταγραφούν και να επιλυθούν τυχόν πρακτικές δυσκολίες και στη συνέχεια το σύστημα να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Σε μια ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις νέες εσωκομματικές εντάσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης από τα Χανιά ,όπου βρίσκεται . Βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί η Πόπη Τσαπανίδου, γνωστοποιώντας την απόφαση της να μην εκχωρήσει την έδρα της ,ως πρώτη επιλαχούσα μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.
Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψήφιων για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της μάχης του Οκτωβρίου.

“Η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας” δήλωσε από την Καστοριά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Νεστορίου, ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε αναφορά στα προβλήματα των δομών υγείας, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πανελλαδικά.

«Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε το πρώτο βήμα για να δώσουμε ξανά στο ΠΑΣΟΚ αυτόνομη, πλειοψηφική νέα ορμή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας, στο σποτ που ετοίμασε για την προβολή της υποψηφιότητάς του .Ο κ. Δούκας κάνει λόγο για ένα νέο μοντέλο ηγεσίας, «μακριά από αρχηγικές και αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Σε μια υφιστάμενη ξεκάθαρη τουρκική απειλή που επιβάλλει την επικαιροποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας –Κύπρου» αναφέρθηκε -από την Μεγαλόνησο -ο Μιχάλης Κατρίνης. Τόνισε, επίσης, ότι «λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή, δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ αλλά ούτε και τουρκικά στρατεύματα στο νησί».

Ένταση το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανάμεσα στον πατέρα του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και την Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Είμαι μαζί σας», του είπε εκείνη. Δεν θα σας σώσει τίποτα. Ούτε τα εκατομμύριά σας. Θα σας συνθλίψω» της απάντησε.
Σε ισχύ από αύριο έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη. Στο 22% οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών στα ράφια ,εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλύβια Σοχά, του Δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία. Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ,με την οποία ζητά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Οικονομική στήριξη ύψους 101,5 εκ ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, προτείνει η Κομισιόν ,για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τις πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.

Σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία καταρτίζει το Κίεβο και, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα το παρουσιάσει στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και στον εν ενεργεία πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Το ρεπορτάζ έχει ο Βαγγέλης Σαρακινός

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα