back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Προς ψηφοφορία οδεύει η εισήγηση του Στεφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν αποδέχεται την πρόταση προκειμένου να τον διαδεχτεί ο Νίκος Παππας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος, που αντέκρουσε την πρόταση Κασσελάκη για την αντικατάσταση του ζήτησε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του. «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. «Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα», φέρεται να είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φάμελλος. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι προτείνονται οι Γιώργος Γαβρήλος, Γιάννης Σαρακιώτης και Νίνα Κασιμάτη ενώ η Γιώτα Πούλου για συντονίστρια των τομεαρχών.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι από την ημέρα της εκλογής του έχει δεχθεί επιθέσεις. Παράλληλα, ζήτησε από όλους -στοχεύοντας προς τους διαφωνούντες της Ομάδας των ’87’-, να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν την εντολή των εκλογέων καθώς και των μελών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ζητεί «ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα ‘νέο φορέα’ χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση». «Είμαι αποφασισμένος: το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση. Με μια νέα δομή που θα φέρει γείωση και οργανωτικό ιστό στην κοινωνία των πολιτών, τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα η πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Σοχάς στον Ταΰγετο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε πολλές δύσβατες χαράδρες. Δύσκολη η κατάσταση και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.
Για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.
Συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με εκτιτέα τριών μηνών, επιβλήθηκε στον 51 εν΄ςο ετών άνδρα ως υπαίτιο για την πρόκληση τριών πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου σε αγροτική έκταση σε οικισμό Υψηλόν του δήμου Δοξάτου στη Δράμα.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και εκτιτέα δύο μήνες καθώς και διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ επιβλήθηκε στην 44χρονη η οποία συνελήφθη χθες στην Τρίπολη για πρόκληση δύο πυρκαγιών.

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ συζητηθεί και η παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το Μετρό θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στις 30 Νοεμβρίου, ύστερα από χρόνια καθυστέρησης -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στρατιωτικοί γιατροί θα καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπ. Υγείας. Πρόκειται για έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο αντίστοιχα για το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

Στην εξάρθρωση 14 συμμοριών που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη από το 2020 έχοντας διαπράξει 553 αξιόποινες πράξεις με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τα 2,76 εκ. ευρώ προχώρησε η αστυνομία.
Ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση – τη «μεγαλύτερη», όπως ειπώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα χρονικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο συνολικά 37 άτομα. Οι συλλήψεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αττική, Χαλκιδική και στη Σαντορίνη, όπου έκανε διακοπές ένας από τους κατηγορούμενους.
Στις 20.000 σελίδες που αριθμεί η δικογραφία περιλαμβάνονται στο σύνολο 132 άτομα, εκ των οποίων 21 είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές για άλλες πράξεις.

Σε ισχύ από αύριο έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών στα ράφια αγγίζουν το 22%. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Εκδόθηκε η αναθεωρημένη οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό. Για μια ιστορική ημέρα για την ομάδα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Ήταν μία δέσμευση που αναλάβαμε και υλοποιούμε αταλάντευτα απέναντι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που βλέπουν τον Βοτανικό να αναβαθμίζεται».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Αθήνα. Με την έκδοση της άδειας κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου για την πρωτεύουσα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

«Η παρέμβαση δίνει την ευκαιρία για αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών, για ελεύθερους χώρους και πράσινο, ενώ η δημιουργία μιας δημόσιας και κοινόχρηστης έκτασης πρασίνου στη Λεωφόρο θα δώσει πολύτιμες ανάσες και ευκαιρίες αναψυχής στους κατοίκους των Αμπελοκήπων», επισήμανε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 44χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό σε βάρος 16χρονης στον Κολωνό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθούν τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 16χρονη.

Στη διεθνή επικαιρότητα:
Την Τετάρτη θα συγκληθεί τελικά το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, μετά από αίτημα του Κιέβου, όπως γνωστοποίησε σήμερα εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πρεσβευτών», διευκρίνισε η εκπρόσωπος Φάραχ Νταχλάλα. «Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, μέσω βιντεοσύνδεσης, για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και για τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τις εξοπλιστικές ανάγκες», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, επί του πεδίου, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση στην ανατολική ουκρανία. Νέα επίθεση εκδηλώθηκε την περασμένη ώρα, στο Κρίβρι Ριχ του Ντιπρο-πετρόφσκ, γενέτειρα του Ζελένσκι.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και τα βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα