back to top
28.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αισθητή και στην Αθήνα η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε επτά λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ με επίκεντρο 7 km ανατολικά από τα Βασιλικά της Εύβοιας. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 km. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Πειθαρχικές διώξεις ασκεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν και οι δύο να δώσουν εξηγήσεις και να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Παράλληλα, έχουν διαταχθεί τρεις εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη αφορά στον ιδιοκτήτη και στον χειριστή του παιχνιδιού από το οποίο έπεσε ο 19χρονος, η δεύτερη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε το λούνα παρκ και η τρίτη στις πιστοποιήσεις καταλληλότητας που έλαβε η επιχείρηση για να λειτουργήσει.

Εν τω μεταξύ, έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την επιχειρηματική συνεργασία του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου λούνα παρκ με τον Δήμο Κασσάνδρας, κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βοβούσα Ιωαννίνων. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η φωτιά στο Πλατάνι Αχαΐας. Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η πυρκαγιά στο Παγγαίο όρος. Σε εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στον Όλυμπο κοντά στο καταφύγιο Πετροσρούγκα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης θα οδηγηθεί σήμερα μια 44χρονη κατηγορούμενη για την πρόκληση δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 24 και 25 Αυγούστου στην περιοχή της Κερασίτσας στην Αρκαδία.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στις 11 το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και θα παρουσιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr.
Ακολούθως θα συναντηθεί με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.
Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του απηύθυνε έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό υπογραμμίζοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Απόψε, παρέμβαση υπέρ του κ. Κασσελάκη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο του στην Βουλή, πραγματοποίησαν με ανακοίνωση οι οργανώσεις αποδήμων του ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ώρα πριν ορκιστεί βουλευτής επικρατείας η Πόπη Τσαπανίδου, καταλαμβάνοντας τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου. « Επιθυμούμε να δοθεί η ευκαιρία στον Πρόεδρο να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν τη επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη γνήσια εκπροσώπηση στη Βουλή μέσω του Προέδρου του» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Χθες, με κείμενό τους τουλάχιστον 800 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δημόσια την στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη και αφήνουν αιχμές κατά όσων τον υπονομεύουν.

Ακριβότερα περισσότερα από 800 φάρμακα, με τις αυξήσεις σε ορισμένα από αυτά να ξεπερνούν και το 400 %. Πρόκειται για αντιβιωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιπηκτικά. Οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τη συμμετοχή τους, ενώ το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ, ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.

«Οι αυξήσεις προέκυψαν μετά από μία μακροχρόνια, σε δύο στάδια, διαφανή διαδικασία που έκανε ο ΕΟΦ», σημειώνει ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του. Όπως αναφέρει: «Κατά κανόνα πρόκειται για προσαρμογές τιμών στο μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης, για φάρμακα που είχαν καθηλωθεί οι τιμές τους τη τελευταία 10ετία, λόγω μειώσεων που εφαρμόστηκαν στη περίοδο της κρίσης».

«Ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο «Χ», ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αναγέννηση του ΕΣΥ, καταθέτει 11 προτάσεις. Μεταξύ αυτών η μείωση κατά τουλάχιστον 50% της επιβάρυνσης των πολιτών για υπηρεσίες Υγείας, την επαναφορά του θεσμού των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Ε.Σ.Υ., την κάλυψη των κενών σε προσωπικό με μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών που υπηρετούν ήδη για χρόνια στο Ε.Σ.Υ. και ισχυρά κίνητρα ώστε να υπηρετήσουν ειδικευόμενοι γιατροί σε νησιά και ακριτικές περιοχές.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της 16χρονης φίλης του γιού του στον Κολωνό. Ο πατέρας της κοπέλας κατήγγειλε ότι ο 44χρονος είχε προβεί τουλάχιστον δέκα φορές σε κακοποιητικές πράξεις σε βάρος της. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που το μεσημέρι ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα στα ΚΤΕΛ Κηφισού για μία κούρσα ενώ έσπειραν τον πανικό πυροβολώντας στον αέρα. Πρόκειται για επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Ο τραυματίας διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Στη διεθνή επικαιρότητα:
Στη Γαλλία ξεκινά σήμερα ένας δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων για την εξεύρεση πρωθυπουργού και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Γάλλος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης στο όνομα μιας θεσμικής σταθερότητας και κάλεσε τα κόμματα που συνεργάστηκαν στις εκλογές με την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λικ Μελανσόν να αναζητήσουν συνέργειες με άλλα κόμματα.
Μια τέτοια κυβέρνηση θα δεχόταν αμέσως πρόταση μομφής από όλα τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο και «η θεσμική σταθερότητα επιβάλλει κατά συνέπεια να μην βασιστούμε σε αυτήν την επιλογή», αναφέρει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Ο συντονιστής της Ανυπότακτης Γαλλίας Μανουέλ Μπομπάρ έκανε λόγο για «ένα απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό πραξικόπημα».

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία, μετά τις αναφορές από την Πολωνία για παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της, πιθανότατα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στη διάρκεια ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 2-1 επί της Καλλιθέας στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε έναν αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου – 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα