back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Ν. Φαραντούρης: Αγωνιώ για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ , είμαι ”παρών” στις εξελίξεις

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε εκ νέου ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νικόλας Φαραντούρης ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επανέλαβε ότι -αν και προσώρας δεν υπάρχουν διαδικασίες διαδοχής- εντούτοις, είναι «παρών» στις εξελίξεις, εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας.

Σχολιάζοντας το μήνυμα της πρόσφατης παρέμβασής του από τις Πρέσπες, επεσήμανε ότι ήταν θεσμική του υποχρέωση να αφυπνίσει, κάνοντας λόγο για μια κραυγή αγωνίας και εγρήγορσης απέναντι σε ένα συνεχιζόμενο σπιράλ φθοράς, εσωστρέφειας και απαξίωσης που -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «δεν αρμόζει σε ένα ιστορικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, εκτιμώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ηγηθεί μιας τέτοια προσπάθειας».

«Αγωνιώ για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αγωνιώ για το μέλλον του κόμματος. Είμαι ”παρών” στις εξελίξεις και θα είμαστε εδώ για να τα λέμε, όταν τις έχουμε. Για την ώρα, θεωρώ πρωθύστερο σχήμα να μιλάμε για διαδοχές και διαδικασίες όταν δεν έχει ανοίξει ακόμα τέτοιο ζήτημα».

«Να τιμήσουμε την ιστορία μας»

«Η κραυγή αγωνίας από τις Πρέσπες ήταν ένα ηχηρό ”παρών” δικό μου όπως θα έπρεπε να είναι και όλων των υπολοίπων στελεχών και είχε δύο αποδέκτες, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισα ότι οι Πρέσπες αποτελούν ένα ιστορικό και πολιτικό ορόσημο που σηματοδοτεί μια Ελλάδα εξωστρέφειας η οποία θα πρέπει να λύνει προβλήματα και να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις. Το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πρέπει να τιμήσουμε την ιστορία μας και να ανασκουμπωθούμε υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

«Έχουμε ζητήματα εσωστρέφειας»

«Προσωπικά, δεν μου ταιριάζει η γκρίνια. Επιλέγω να προτείνω, να μάχομαι και να είμαι αποτελεσματικός. Χρειάζεται εγρήγορση και αφύπνιση. Η εμπιστοσύνη των πολιτών ανακτάται όταν αντιληφθούν πως οι άνθρωποι που τους εκπροσωπούν ιδρώνουν τη φανέλα για να λύσουν προβλήματα και δεν αναλίσκονται σε προσωπικές στρατηγικές, ιδιοτελείς ίντριγκες ή σε παράνομο πλουτισμό. Τέτοια ζητήματα αβγατίζουν στην κυβέρνηση. Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ζητήματα εσωστρέφειας και πρέπει να τα λύσουμε με σοβαρές, ρηξικέλευθες αποφάσεις. Αν αυτό σημαίνει αναβάπτιση της ηγεσίας από τη βάση, ίσως κάτι τέτοιο να μπορούσε να εκτονώσει την ένταση».

«Όμοροι πολιτικοί χώροι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ»

«Έχω ταχθεί εδώ και χρόνια υπέρ της συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ηγηθεί της προσπάθειας αυτής. Τα προβλήματα χρειάζονται λύσεις και ευρύτερες συναινέσεις. Η πολυδιάσπαση των δυνάμεων ρίχνει νερό στο μύλο της συντηρητικής και επικίνδυνα ακραίας ρητορικής που αναπτύσσεται και στη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όμοροι πολιτικοί χώροι, όπως και η ΝΔ με τον Βελόπουλο και τη Λατινοπούλου».

«Να βρούμε κοινά σημεία επαφής»

«Πρέπει να βρούμε κοινά σημεία επαφής. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουν τα κόμματα μια οπορτουνιστική συνομιλία για θέσεις και μετεκλογικούς θώκους. Προσωπικά, βάζω την πολιτική πριν από τα πρόσωπα και πιστεύω ότι υπάρχουν κοινά σημεία επαφής. Δεν είμαι υπέρ της κατάρρευσης των κομμάτων και της αυτοτέλειάς τους. Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο. Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ίσως σηματοδοτήσουν κάτι ευρύτερο και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα