back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Στις 8 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, η τελετή των «VET Excellence Awards Greece 2024»

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων στους διακριθέντες του Διαγωνισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με τίτλο «VET Excellence Awards Greece 2024».

Συγκεκριμένα, η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 14:45, στο χώρο της κεντρικής σκηνής. Τα βραβεία θα απονείμουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, με την τελετή να είναι «ανοιχτή» προς όλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διαγωνισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με τίτλο «VET Excellence Awards Greece 2024», διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν και πρόκειται να βραβευθούν:

Α) τόσο επιχειρήσεις που εκπαιδεύουν νέους υπό το πρίσμα της μαθητείας, στις κατηγορίες: «Μεταλυκειακό έτος – τάξης μαθητείας» των ΕΠΑΛ, Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ και Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ,

Β) όσο και εκπαιδευτές στις επιχειρήσεις των άνωθι κατηγοριών.

Στους διακριθέντες, οι οποίοι θα βραβευτούν, ανήκουν ένας φιναλίστ ανά κατηγορία. Η επεξεργασία και αξιολόγηση των δηλώσεων συμμετοχής επιτεύχθηκαν μέσω αντικειμενικών κριτηρίων με την εφαρμογή συντελεστών βαρύτητας στη βαθμολογία, τα οποία κριτήρια σχεδιάστηκαν από τα μέλη μιας ανεξάρτητης επιτροπής αξιολόγησης. Η προαναφερθείσα επιτροπή αξιολόγησης συστάθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από εκπροσώπους ελληνικών κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, τελεί υπό το Μνημόνιο Συνεργασίας, που συνυπέγραψαν οι δυο φορείς για την οργάνωση και προώθηση των βραβείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) και έχει διάρκεια ενός έτους. Στους εταίρους του έργου περιλαμβάνονται τα Γερμανικά Διμερή Εμπορικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, της Λετονίας και του Μεξικού. Οι κοινωνικοί εταίροι, εκπρόσωποι των οποίων αποτελούν και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης απαρτίζονται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα