back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Με 17 ψήφους υπέρ πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη για αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ. Αρνητικά ψήφισαν 12 βουλευτές, ενώ 4 ήταν τα λευκά, μετά από μια μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση.

Νέος πρόεδρος της ΚΟ είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Νίνα Κασιμάτη.

Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο. Τελικά ο κ. Φάμελλος που είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται και δεν δέχεται την “καθαίρεση”, υπαναχώρησε και δέχθηκε να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση πριν από την ψηφοφορία ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: “Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό τον ανασχηματισμό για να συνεργαστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σας ζητώ να υπερψηφίσετε. Δεν μπορούμε να πάμε σε αναβολή της ψηφοφορίας γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

«Ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση. Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και να δώσουμε τις μάχες εντός και εκτός βουλής», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά.

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο.
Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ θα συζητηθεί και η σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Δύσκολη νύχτα στα Καλύβια Σοχάς, στον Ταΰγετο λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε πολλές δύσβατες χαράδρες. Δύσκολη η κατάσταση και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, ενώ για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.

Διαρροή πετρελαίου στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται μετά την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούθι.
Ο υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Πάτρικ Ράιντερ γνωστοποίησε ότι δύο ρυμουλκά επιχείρησαν να προσεγγίσουν το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου, αλλά οι Χούθι απείλησαν να τους επιτεθούν.

Με αντιστροφή των ρόλων θύτη και θύματος επιχείρησε να πείσει για την αθωότητά του τις δικαστικές αρχές ο 44χρονος ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του βιασμού σε βάρος της 16χρονης κοπέλας που τον κατήγγειλε στις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ισχυρίζεται ότι με την καταγγέλουσα διατηρούσε επαφές και σχέση φανερά και δημόσια τους τελευταίους μήνες, και ότι αυτή ήταν ο λόγος που χώρισε με την γυναίκα του.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν οι 37 συλληφθέντες ως μέλη 14 εγκληματικών οργανώσεων, που δρούσαν από το 2020 στη Θεσσαλονίκη με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τα 2,76 εκ. ευρώ.
Οι συλλήψεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αττική, Χαλκιδική και στη Σαντορίνη, όπου έκανε διακοπές ένας από τους κατηγορούμενους.

Σε ισχύ από σήμερα και έως τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών αγγίζουν το 22%. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
Άνδρας που καταγγέλθηκε πως επιτέθηκε με μαχαίρια σε διερχόμενους στη Μερς, στη δυτική Γερμανία, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, μερικές ημέρες μετά την θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι στην κοντινή πόλη Ζόλινγκεν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο αριθμός των απελάσεων μεταναστών από τις αρχές της Γερμανίας αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024, αποκαλύπτουν δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό τη νύχτα ότι εξαπέλυσαν επιχείρηση στους τομείς της Τζενίν και της Τούλκαρεμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ενώ το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο σε δυο νεκρούς.
Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους ότι θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ιρανική επίθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στην ισραηλινή τηλεόραση.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκαλεί σήμερα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας κατόπιν αιτήματος του Κιέβου. Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, μέσω βιντεοσύνδεσης, για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και για τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τις εξοπλιστικές ανάγκες.

Η Ρωσία δήλωσε ότι η Δύση παίζει με την φωτιά με το να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να καταφέρει πλήγματα βαθιά εντός της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους και προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα περιορισθεί στην Ευρώπη.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα