back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Παππάς είναι από χθες το βράδυ νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Νίνα Κασιμάτη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αρχικώς αρνήθηκε να παραιτηθεί, ζητώντας να καταψηφιστεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για να υπαναχωρήσει υπό τον όρο να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση πριν από την ψηφοφορία ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: “Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό τον ανασχηματισμό για να συνεργαστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σας ζητώ να υπερψηφίσετε. Δεν μπορούμε να πάμε σε αναβολή της ψηφοφορίας γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

«Ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση. Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και να δώσουμε τις μάχες εντός και εκτός βουλής», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου, Βούλα Κεχαγιά.

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ θα συζητηθεί και η σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Σοβαρές υλικές ζημιές σε στάση λεωφορείου από τη σφοδρή σύγκρουση οχήματος που κινούνταν επί της Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Φιλοθέης όταν ο οδηγός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο. Δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς η κατάσταση της υγείας του οδηγού με κάποιες πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Δύο ληστείες, από άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου – Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που καίει σε δύσβατο σημείο την περιοχή Καλύβια Σοχάς, στη Λακωνία. Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, ενώ για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.

Διαρροή πετρελαίου στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται μετά την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούθι.

Ο υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Πάτρικ Ράιντερ γνωστοποίησε ότι δύο ρυμουλκά επιχείρησαν να προσεγγίσουν το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου, αλλά οι Χούθι απείλησαν να τους επιτεθούν.

Με αντιστροφή των ρόλων θύτη και θύματος επιχείρησε να πείσει για την αθωότητά του τις δικαστικές αρχές ο 44χρονος ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του βιασμού σε βάρος της 16χρονης κοπέλας που τον κατήγγειλε στις αρχές.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν οι 37 συλληφθέντες ως μέλη 14 εγκληματικών οργανώσεων, που δρούσαν από το 2020 στη Θεσσαλονίκη με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τα 2,76 εκ. ευρώ.

Σε ισχύ από σήμερα και έως τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών αγγίζουν το 22%. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

”Έχουμε αποθέματα για 4 χρόνια σε περίπτωση που συνεχιστούν οι συνθήκες ανομβρίας των τελευταίων 2 ετών. Τώρα συζηταμε το θέμα για να μην φτάσουμε στο σημείο της δεκαετίας του 1980 που υπήρξε το έργο του Έυηνου, είπε για το θέμα της λειψυδρίας Δρ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μίλησε στον Αθήνα 984. Όπως επεσήμανε πρόσθετες πιθανές πηγές υδροδότησης είναι η υδρολογική λεκάνη του Αχελώου, είτε μέσω μοναδας αφαλάτωσης είτε μέσω επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων.

 

Στην διεθνή επικαιρότητα:

Τουλάχιστον 10 νεκροί σε εφόδους του στρατού του Ισραήλ στη βόρεια Δυτική Όχθη σε κοινότητες του βόρειου τμήματος στους τομείς της Τζενίν και της Τούλκαρεμ.

Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους ότι θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ιρανική επίθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στην ισραηλινή τηλεόραση.

Σταμάτησαν οι πτήσεις για λόγους ασφαλείας στο ρωσικό αεροδρόμιο του Καζάν – Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ.

Σε αυτό το φόντο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκαλεί σήμερα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας κατόπιν αιτήματος του Κιέβου. Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, μέσω βιντεοσύνδεσης, για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και για τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τις εξοπλιστικές ανάγκες.

Στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos. Η Χάρις μειώνει στο 3% τη διαφορά της από τον Τραμπ στην ερώτηση για την πολιτική της σε θέματα οικονομίας και μετανάστευσης, ενώ οι δύο υποψήφιοι ισοψηφούν σε ό,τι αφορά στην πάταξη της εγκληματικότητας και της διαφθοράς.

 

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. H θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα