back to top
24.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τα πράγματα σταδιακά θα πηγαίνουν καλυτέρα αναφορικά με τις τιμές, είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο μετά τις θερινές διακοπές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι παρα τα εμπόδια, η κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητα και υλοποιεί το σχέδιο της κυβερνητικής της θητείας που θα οδηγήσει σε όφελος των πολιτών . Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. είναι οι αυξήσεις των μισθών , θέμα για το οποίο θα αναφερθεί όπως είπε διεξοδικότερα στη ΔΕΘ όπου αναμένεται να ξεδιπλώσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις στοχευμένες “ανάσες” που θα δοθούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με βάση πάντα τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, . Τελος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη τιμή διέλευσης από τα διόδια στην Αττική Οδό όπου όπως τόνισε από τις 6 Οκτωβρίου θα είναι στα 2 ευρω και 50 λεπτά.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα τεθούν τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Μήνυμα για εσωκομματική αναμέτρηση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη στην ομάδα των 87 που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Νίκος Παππάς είναι από χθες το βράδυ νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Νίνα Κασιμάτη.

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν. Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βουλα Κεχαγιά αν ο κ. Κασσελάκης είναι έτοιμος για εκλογές, υπογράμμισε στο OPEN ότι ο ίδιος έχει πει ότι δε θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό».

«Μέχρι χθες δεν ήξερα τίποτα. Είναι μία αδικαιολόγητη πρόταση επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη ημέρα μέχρι και χθες έκανα τα πάντα για να μην αμφισβητείται η ηγεσία του προέδρου», σημείωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο Σωκράτης Φάμελλος την επομένη των ραγδαίων εξελίξεων.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με επίσης προσκεκλημένο τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. Στο Μαξίμου διαρρέουν ότι αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα αποτελέσουν οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών, το Κυπριακό αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το περιθώριο κέρδους και τις ανατιμήσεις στα σχολικά είδη καθώς τέθηκε σε ισχύ από σήμερα έως και τις 15 Οκτωβρίου, το καλάθι με τα σχολικά είδη για το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι. Το πρόστιμο για σχετικές παραβάσεις έχει πενταπλαστιαστεί και έχει ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ . Οι οργανώσεις καταναλωτών κάνουν λόγο αύξηση στις τιμές περίπου 10%-22% σε σχέση με περυσι εξαιτίας του αυξημένου μεταφορικού κόστους -κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και των υψηλότερων τιμών στις πρώτες ύλες.

Σε τρεις ημέρες τελειώνει η σιωπηρή παράταση για τους επαγγελματίες της εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ.), προκειμένου να αντικαταστήσουν τις τελευταίες παλαιού τύπου ταμειακές με τις νέες «έξυπνες» μηχανές. Από 1η Σεπτέμβρη, αρχίζουν και οι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η φορολογική νομοθεσία δηλαδή αν διαβιοβάζονται οι αποδείξεις στο σύστημα e-send, από όπου θα ελέγχεται εάν συσχετίζονται με τα στοιχεία των POS.

Με ειδικό πλοίο η περισυλλογή των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό. Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σήμερα για τα επόμενα βήματα. Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναφέρει ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τα πιθανά προβλήματα στον Παγασητικό από την ροή των υδάτων από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις της Κάρλας και λοιδορρήθηκε. Για το ζήτημα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Καταπέλτης κατά του ΕΟΠΥΥ, είναι το πόρισμα που εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, καταλογίζει στον Οργανισμό, μεγάλες ευθύνες για αδράνεια αλλά και για μη τήρηση της νόμιμης διοικητικής διαδικασίας κατά τον έλεγχο των χρεώσεων. Όπως μάλιστα αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, οι πολίτες που προσέφυγαν, κατήγγειλαν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

”Έχουμε αποθέματα για 4 χρόνια σε περίπτωση που συνεχιστούν οι συνθήκες ανομβρίας των τελευταίων 2 ετών. Τώρα συζηταμε το θέμα για να μην φτάσουμε στο σημείο της δεκαετίας του 1980 που υπήρξε το έργο του Έυηνου, είπε για το θέμα της λειψυδρίας Δρ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μίλησε στον Αθήνα 984.

 

Στην διεθνή επικαιρότητα

Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς έχει στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Κιρ Στάρμερ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βελτιώσει τις ευρωβρετανικές σχέσεις μετά από το Brexit.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόψε η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές θα λάβουν χώρα στη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και την Πλας ντε λε Κονκόρντ της γαλλικής πρωτεύουσας.Η ελληνική αποστολή συμμετέχει με 37 αθλητές και αθλήτριες.

 

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. . H θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα