back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήθηκε η παραίτηση της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και η παράδοση της έδρας ,για λόγους διαφάνειας στη «σκιά» των καταγγελιών του Παύλου Πολάκη και την έρευνα που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Δικαιωμένος δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο FB ,σημειώνοντας ότι “πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί του εντός και εκτός”. “Συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές, αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης “ πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί χθες η επεισοδιακή ανάδειξη με ισχνή πλειοψηφία του Νίκου Παππά, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,στη θέση του Σωκράτη Φάμελου .Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απωλέσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στους 87.
Μήνυμα για εσωκομματική αναμέτρηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έστειλε σε απάντηση το επιτελείο Κασσελάκη.
“Ο Πρόεδρος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν τεθεί επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό”, είπε στο Open η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.
Εν τω μεταξύ , ο Σωκράτης Φάμελος διέψευσε -μέσω ΣΚΑΙ -τους ισχυρισμούς της, ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την καθαίρεση του από τη θέση του. «Μέχρι χθες δεν ήξερα τίποτα. Είναι μία αδικαιολόγητη πρόταση επιζήμια για το κόμμα», είπε .
Στην καταπολέμηση της ακρίβειας, εστίασε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο μετά τις θερινές διακοπές.

“Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. Είναι οι αυξήσεις των μισθών” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης , αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για σχετικές ανακοινώσεις από το βήμα της ΔΕΘ. Παράλληλα
αναφέρθηκε και στην τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό, τονίζοντας ότι έρχεται μείωση στο κόμιστρο στα 2,5 ευρώ από τις 6 Οκτωβρίου.

«Η “μάχη” που διεξάγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την ακρίβεια, θυμίζει αυτή του Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους: είναι… φανταστική», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο και κάνει λόγο για «κακοστημένη παράσταση του κ. Μητσοτάκη που δεν πείθει»
«Το “αναποδογύρισμα” της πραγματικότητας απ’ την κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο», τονίζει το ΚΚΕ.

Συνεχίζουν τις προεκλογικές τους περιοδείες και πυκνώνουν την παρουσία τους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ ,ενόψει της μάχης του Οκτωβρίου.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη της περιφέρειας ,άσκησε από τα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναδεικνύοντας το οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η ακρίβεια και η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής είναι μείζον ζήτημα για τους πολίτες ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να στηρίξει την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, για μειωμένο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά .

Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μου η προοδευτική διακυβέρνηση με πατριωτικό χαρακτήρα και ένα αυτόνομο μεγάλο ΠΑΣΟΚ” δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Dnews, ο Χάρης Δούκας.

Την Κορινθία επισκέπτεται ο Παύλος Γερουλάνος. Τετραήμερη περιοδεία στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα, η Άννα Διαμαντοπούλου.

Συγκλόνισαν και σήμερα με τις καταθέσεις τους συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ,οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους ανέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι αβοήθητοι έμειναν στην κόλαση και πως ούτε λίγο ούτε πολύ για κάποιους φταίνε εκείνοι που κάηκαν οι άνθρωποι τους.

Νέες βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίων εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα Ψηλά” Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. ” Η πολιτική του αυτόματου πιλότου φτάνει στα όριά της” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: ” Θα ήθελα να μεταφέρω την αγανάκτηση των πολιτών. Τους δημιουργείται η εντύπωση πως ο δήμος είναι ακέφαλος, πως έχει αποσυρθεί”.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα στο πράσινο, ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί τα τραπεζοκαθίσματα και οι καταγγελίες για ηχορύπανση αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης.

“Όλα αυτά συνθέτουν μια κακή εικόνα της πόλης. Κάνω έκκληση να ασχοληθούμε με όλα τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα. Εκεί κρίνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων” σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Στεγνό Καβάλας και στο Βασιλικό Καλαμπάκας στα Τρίκαλα .Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να τις θέσουν υπό έλεγχο .

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις του Ζελένσκι σχετικά με ένα ουκρανικό σχέδιο για το τέλος του πολέμου, το οποίο ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι προτίθεται να παρουσιάσει στον αμερικανό πρόεδρο και τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ. Βαγγέλης Σαρακινός

ΚΑΙΡΟΣ
Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα