back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την Αθηνά Λινού ο Στέφανος Κασσελάκης. Για την διαγραφή της κυρίας Λινού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με επιστολή του ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 34 βουλευτές.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ζήτησε από την κ. Λινού περαιτέρω εξηγήσεις για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis, ενώ αφήνει αιχμές προς την πλευρά Τσίπρα, λέγοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. “Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας Επίσης, προσθέτει ότι έχει ζητηθεί από την κυρία Λινού η παραίτησή της προκειμένου να παραμείνει η έδρα στο κόμμα.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι Σωκράτης Φάμελλος γνώριζε την αντικατάστασή του εδώ και έναν μήνα ,ενώ άφησε νέα αιχμή και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «η αντιπολίτευσή μας επισκιάζεται από εσωτερικά θέματα του παρελθόντος». «Αν αμφιβάλουν ας με προκαλέσουν», τόνισε απευθυνόμενος σε όσους τον αμφισβητούν.

Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ , δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην οποία υπογραμμίζει «πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί του εντός και εκτός» και προσθέτει «συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές, αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης».

Στα 2,5 ευρώ θα ανέρχεται από τις 6 Οκτωβρίου η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. Είναι οι αυξήσεις των μισθών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης , αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για σχετικές ανακοινώσεις από το βήμα της ΔΕΘ.

«Η “μάχη” που διεξάγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με την ακρίβεια, θυμίζει αυτή του Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους: είναι… φανταστική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για «κακοστημένη παράσταση του κ. Μητσοτάκη που δεν πείθει».

«Το “αναποδογύρισμα” της πραγματικότητας απ’ την κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο», τονίζει το ΚΚΕ.

 

Στην δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικής Αστυνόμευσης προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την Αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Έμφαση θα δοθεί στη συνολική αντιμετώπιση και κυρίως στην πρόληψη των μορφών βίας με έντονη κοινωνική διάσταση όπως η ενδοοικογενειακή, η έμφυλη, η ρατσιστική και η βία ανηλίκων.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται έξι πυλώνες αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το μέλλον της αστυνόμευσης στην Ελλάδα.

 

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Στεγνό Καβάλας και στο Βασιλικό Καλαμπάκας. Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Σε ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Στις 11 στρατηγικές που θα ακολουθήσει ο δήμος Αθηναίων για μια καθαρή Αθήνα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, αναφερόμενος σε πρόσφατα δημοσιεύματα έκανε λόγο για μεγάλη και αήθη επίθεση στον τομέα της καθαριότητας.

 

Περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 184 αποστολές κατακλύζουν την Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Place de la Concorde για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις επτά, τοπική ώρα. Η ελληνική αποστολή συμμετέχει με 37 αθλητές και αθλήτριες.

 

Την ανάγκη να συνεχιστεί η βοήθεια και η παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία, τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος προήδρευσε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας. Οι Σύμμαχοι καταδίκασαν σθεναρά τα χτυπήματα της Ρωσίας και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω την άμυνα της Ουκρανίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κίεβο στη μάχη με τη Ρωσία είναι ο φόβος των συμμάχων να εγκρίνουν νέες πολιτικές στήριξης της Ουκρανίας, εξαιτίας μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών. Η δήλωση του Ντμίτρο Κουλέμπα έγινε ένα 24ωρο πριν από τη συμμετοχή του στην άτυπη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα