back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με 17 ψήφους υπέρ πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη για αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά ψήφισαν 12 βουλευτές, ενώ 4 ήταν τα λευκά, μετά από μια μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση. Νέος πρόεδρος της ΚΟ είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος και Νίνα Κασιμάτη. Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο. Τελικά ο κ. Φάμελλος που είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται και δεν δέχεται την “καθαίρεση”, υπαναχώρησε και δέχθηκε να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά. Κλείνοντας τη συνεδρίαση πριν από την ψηφοφορία ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: “Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό τον ανασχηματισμό για να συνεργαστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σας ζητώ να υπερψηφίσετε. Δεν μπορούμε να πάμε σε αναβολή της ψηφοφορίας γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Διαρροή πετρελαίου στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται μετά την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούθι.

Ο υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Πάτρικ Ράιντερ γνωστοποίησε ότι δύο ρυμουλκά επιχείρησαν να προσεγγίσουν το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου, αλλά οι Χούθι απείλησαν να τους επιτεθούν.
Το Sounion ήταν το τρίτο πλοίο της Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, που δέχθηκε επίθεση αυτόν τον μήνα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. To 25μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το τάνκερ με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής «Ασπίδες».

Μαίνεται σε πολλά μέτωπα η πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Σοχάς στον Ταΰγετο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε πολλές δύσβατες χαράδρες. Δύσκολη η κατάσταση και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, ενώ για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.

Συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με εκτιτέα τρεις μήνες, επιβλήθηκε σε έναν άνδρα 51 ετών για την πρόκληση τριών πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου σε αγροτική έκταση στον οικισμό Υψηλόν του δήμου Δοξάτου στην Δράμα.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και εκτιτέα δύο μήνες καθώς και διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ επιβλήθηκε στην 44χρονη η οποία συνελήφθη χθες στην Τρίπολη για πρόκληση δύο πυρκαγιών.

Για το αδίκημα του εμπρησμού συνελήφθη ένας 14χρονος, ο οποίος προκάλεσε φωτιά στο δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι Σερρών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στην κεραμοσκεπή του κτιρίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν οι 37 συλληφθέντες ως μέλη 14 εγκληματικών οργανώσεων, που δρούσαν από το 2020 στη Θεσσαλονίκη με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τα 2,76 εκ. ευρώ.
Οι συλλήψεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αττική, Χαλκιδική και στη Σαντορίνη, όπου έκανε διακοπές ένας από τους κατηγορούμενους.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στο σύνολο 132 άτομα, εκ των οποίων 21 είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές για άλλες πράξεις.

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ θα συζητηθεί και η σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Σε ισχύ από σήμερα και έως τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών αγγίζουν το 22%. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους ότι θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ιρανική επίθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στην ισραηλινή τηλεόραση.
«Τα μηνύματά μας προς το Ιράν ήταν, είναι και θα παραμείνουν σαφή. Πρώτον, μην το κάνετε. Δεν υπάρχει λόγος για κλιμάκωση. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσετε κάποιου είδους περιφερειακή σύγκρουση. Και δεύτερον, θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ εάν φθάσουμε σε τέτοιο σημείο», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του US Open.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα