back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Εικόνα διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ – «Πυρά» κατά Κασσελάκη για την αντικατάσταση Φάμελλου

Διαβάστε επίσης

Μετά την πρωτοβουλία του Σ. Κασσελάκη να αντικαταστήσει τον Σ. Φάμελλο από τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο η εικόνα διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στις δημόσιες παρεμβάσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται εκ νέου και το θέμα της προκήρυξης εσωκομματικών εκλογών στην κοινωνική βάση του κόμματος, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με όσους αμφισβητούν την ηγεσία του Σ. Κασσελάκη.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κεχαγιά δεν απέκλεισε να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα εφόσον εκδηλωθεί οργανωμένη αμφισβήτηση από την ομάδα των 87 στο πρόσωπο του Σ. Κασσελάκη.

Εν τω μεταξύ ο Σ. Φαμελλος, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι, διέψευσε τους ισχυρισμούς της εκροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την καθαίρεση του από τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος. «Είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία για τη ΔΕΘ, δεν γνώριζα τίποτα μέχρι χθες τέτοια ώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίμαχος του Κασσελάκη», ενώ σημείωσε ότι «πολιτικά δεν έπρεπε να ανοίξουμε αναίτια νέο μέτωπο».

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι «από την πρώτη ημέρα έκανα τα πάντα για να μην αμφισβητείται η λειτουργία του προέδρου», ενώ ξεκαθάρισε ότι: «δεν υπάρχει για εμένα θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι υπέρ της ενότητας».

Λάδι στη «φωτιά» της εσωστρέφειας έριξαν με τις σημερινές τους δηλώσεις, στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Ο Χ. Σπίρτζης, που έχει ζητήσει την παραίτηση του Σ. Κασσελάκη, ανέφερε ότι πλέον δεν έχει την στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τους 17 από τους 35 βουλευτές. Όσον αφορά στον «αποκεφαλισμό» του Σωκράτη Φάμελλου από επικεφαλής της Κ.Ο., ο κ. Σπίρτζης, προέβη στην εξής σκωπτική επισήμανση: «Δεν είναι μπακαλιάρος ο κ. Φάμελλος, για να τον διατηρήσει. Τα όργανα τον ψήφισαν».

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή όσα συνέβησαν χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ανέφερε για τον πρόεδρο του κόμματος: «Εκλέχτηκε για πρόεδρος, όχι για μονάρχης».

Κριτική στον Σ. Κασσελάκη άσκησε και ο βουλευτής του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου: «Ήταν υποτίμηση των βουλευτών η απουσία του Κασσελάκη από τη συνεδρίαση», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά», εκφράζοντας την ανησυχία του για την ενότητα της Κ.Ο και του κόμματος. «Όλα τα φοβάμαι. Θα είναι διάσπαση; Θα είναι απομάκρυνση στελεχών; Θα είναι ρευστοποίηση του κόμματος; Όλα αυτά την ίδια μορφή έχουν…».

Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι ήταν υποτίμηση των βουλευτών η απουσία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν ξέρω πότε θα σηκώσουμε κεφάλι. Κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης» τόνισε.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα