back to top
32.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Νέα σύσκεψη στην Π.Ε. Μαγνησίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό – Με ειδικό σκάφος η περισυλλογή τους

Διαβάστε επίσης

Στο Λιμάνι του Βόλου έφτασε σήμερα το πρωί το πρώτο από τα συνολικά 5 σκάφη που θα περισυλλέξουν τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό και από τις ακτές.

Όπως δήλωσε η αντιπεριφέρειαρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, το σκάφος της εταιρείας antipolution θα προβεί στον καθαρισμό της θάλασσας και των ακτών χρησιμοποιώντας ευέλικτα μικρά σκάφη που θα επιχειρούν μέχρι έξω.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει μισθώσει εργολάβους που συλλέγουν από τις ακτές τα νεκρά ψάρια ώστε να μην υπάρχει δυσοσμία.

Χθες τοποθετήθηκε προστατευτικό πλέγμα το οποίο θα συγκρατεί τον όγκο των νεκρών ψαριών στην περιοχή Μπουρμπουλήθρα. Το προστατευτικό πλέγμα τοποθέτησε ο οργανισμός λιμένος Βόλου στην εκβολή του ρέματος καλιακούδα (ξηριά) ώστε να συγκρατεί τον όγκο των ψαριών απο την λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό κόλπο.

Έκτακτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Π.Ε. Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα διέταξε προκαταρκτική έρευνα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναφέρει ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τα πιθανά προβλήματα στον Παγασητικό από την ροή των υδάτων από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις της Κάρλας και λοιδορρήθηκε.

Την ίδια ώρα, την αγανάκτισή τους για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό και την αδιαφορία των ιθυνόντων -όπως αναφέρουν- είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που προσανατολίζονται σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, ενώ ζητούν από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να προχωρήσει σε ρυθμίσεις χρεών και εκπτώσεις αναφορικά με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία της πόλης.

Στην ΕΡΤ Βόλου μιλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι ο τζίρος τους φέτος το καλοκαίρι μειώθηκε από 50-70% και τώρα χάνουν και τον Σεπτέμβριο που ήταν ένας καλός μήνας διαχρονικά. “Η κατάσταση είναι τραγική. Η ζημιά ξεκίνησε φέτος με το θέμα την ποιότητας των νερών του Παγασητικού που δεν ξεκαθάριζε έγκαιρα η κατάσταση και πολλοί τουρίστες δεν ήλθαν καθόλου. Και τώρα συνεχίζεται με τα νεκρά ψάρια”, τόνισε.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα