back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις στη League Phase του Champions League

Διαβάστε επίσης

Από 29 σε 32 αυξήθηκαν απόψε οι ομάδες στη League Phase του Champions League, καθώς προέκυψαν οι τρεις πρώτες νικήτριες των επτά συνολικά ζευγαριών των play offs.

Οι Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιουνγκ Μπόις μπήκαν στο κλαμπ των «ισχυρών» για τη σεζόν 2024-25 του πρώτου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Λούκας Χαρασλίν από το σημείο του πέναλτι στο 80΄ και ο Αλμπιόν Ραχμάνι στο 83΄ διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ της Σπάρτα Πράγας που ήταν και το τελικό σκορ, στον δεύτερο αγώνα της με τη Μάλμε στην Τσεχία. Η Σπάρτα είχε χάσει την ευκαιρία να βρει δίχτυα στο 19ο λεπτό, όταν ο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε εκτελώντας πέναλτι.

Και στο 27΄ ήταν η σειρά της σουηδικής Μάλμε να χάσει πέναλτι με τον Άντερς Κρίστιανσεν. Έτσι, η Σπάρτα Πράγας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-0, αφού επί σουηδικού εδάφους είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.

Την πρόκριση στη League Phase του Champions League εξασφάλισε η Σάλτσμπουργκ, μετά την ισοπαλία 1-1 στη “Red Bull Arena” της Αυστρίας απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου.

Ο Δανός εξτρέμ Άνταμ Ντάγκιμ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό για τους Αυστριακούς, με τον Ουκρανό επιθετικό Βλάντισλαβ Βλανάτ να ισοφαρίζει στο 29΄. Μετά το 2-0 της Σάλτσμπουργκ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η ομάδα της Αυστρίας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1.

Μετά το 3-2 της Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία στον πρώτο αγώνα, η νίκη με 1-0 των φιλοξενούμενων στην Κωνσταντινούπολη απόψε… δεν ευνόησε βέβαια τη Γαλατασαράι που είδε τους Ελβετούς να προκρίνονται με συνολικό σκορ 4-2. Το γκολ του Γάλλου Αλάν Βιρζίνιους στο 87΄ ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για την ελβετική ομάδα.

Η Γαλατασαράι λίγο αργότερα, στο 88΄ είδε τον Ουρουγουανό Φερνάντο Μουσλέρα ν’ αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα… αλλά ούτως ή άλλως όλα είχαν κριθεί.

Στις αναμετρήσεις ρεβάνς για τα play-off του Champions League (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1 (2-3)

* Προκρίθηκε η Γιουνγκ Μπόις με 4-2

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμό Κιέβου 1-1 (2-0)

* Προκρίθηκε η Σάλτσμπουργκ 3-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μάλμε (Σουηδία) 2-0 (2-0)

* Προκρίθηκε η Σπάρτα Πράγας με 4-0

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 28/8 (0-3)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Μίντιλαντ (Δανία) 28/8 (1-1)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 28/8 (1-2)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Λιλ (Γαλλία) 28/8 (0-2)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα