back to top
33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Αχρείαστη πρωτοβουλία η αντικατάσταση Φάμελλου

Διαβάστε επίσης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Η​ Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι διχασμένη έπειτα από την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μετά από πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία υπερψηφίστηκε μεν, με οριακή πλειοψηφία δε, 17 υπέρ, 12 κατά και τεσσάρων που ψήφισαν παρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση εσωστρέφειας στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα.

Ένας εξ αυτών, ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Σοφία Μπερετάνου, εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κάνοντας λόγο για αιφνιδιαστική πρόταση του προέδρου του κόμματος αλλά για μια «αχρείαστη πρωτοβουλία».

«Αχρείαστη πρωτοβουλία η αντικατάσταση Φάμελλου»

«Μόλις την προηγούμενη ημέρα ενημερωθήκαμε ότι θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος. Ήρθε μια πρόταση που μας αιφνιδίασε όλους. Ήταν μια πρόχειρη διαδικασία. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κρίκος του ΣΥΡΙΖΑ που δούλευε απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως κόμμα. Ο Σωκράτης Φάμελλος, είχε κερδίσει την εκτίμηση των μελών της ΚΟ και ευρύτερα της κοινωνίας, επομένως, η πρόταση αντικατάστασής του, ήταν μια αχρείαστη πρωτοβουλία».

«Αδικαιολόγητη πρόταση»

«Θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή, είναι άλλωστε αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου του κόμματος να αναδιατάξει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά υπό άλλες συνθήκες και με μια πολιτική προετοιμασία. Η συγκεκριμένη πρόταση ήταν – κατά την άποψή μου – μια εντελώς αδικαιολόγητη πρόταση του προέδρου ο οποίος θα εισπράξει τα επίχειρα της συμπεριφοράς του. Ήρθε αιφνιδίως ένα θέμα για το οποίο δεν γνώριζε κανείς τίποτα. Το να αλλάζεις την ηγεσία της ΚΟ σε αυτή τη φάση εντείνει την εσωστρέφεια. Θα έπρεπε άπαντες να αντιληφθούμε ότι αυτό ήταν το μόνο που δεν χρειαζόμασταν ως ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, ήταν αναμενόμενο να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας».

«Να επιχειρήσουμε ένα νέο ξεκίνημα»

«Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση ως κόμμα. Υποχρέωσή μας μας στην κοινωνία είναι να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράσουν πολιτικά την αντίρρησή τους απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αυτό θα το κάνουμε όταν δουλέψουμε με σοβαρότητα και συνέπεια. Είναι στο χέρι μας να αποκαταστήσουμε το επίπεδο συνεννόησης που απαιτείται για ένα κόμμα της Αριστεράς παρά τις αντιπαραθέσεις, τις διαφωνίες και τις πικρίες και να επιχειρήσουμε -με αφορμή και το Συνέδριο που έρχεται- ένα νέο ξεκίνημα. Το αν θα ανταποκριθούμε σε αυτή την ευθύνη θα το δείξει ο χρόνος».

«Θα βρούμε τον κοινό μας βηματισμό»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαρκή εσωκομματική περιδίνηση και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων περιμένει, ζυγίζει και σταθμίζει . Ενώ στη Βουλή κάνουμε πολύ καλή δουλειά, δυστυχώς, ελάχιστα είναι αυτά που φτάνουν στους πολίτες γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται με τα …παραπολιτικά. Είμαι προβληματισμένος μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, όμως, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Η ΚΕ θα δείξει τον δρόμο. Με τη συνέργεια και τη σωφροσύνη που θα επιδείξουμε όλοι μας, θα βρούμε τον κοινό μας βηματισμό. Έχει μεγάλη σημασία να ομονοήσουμε απέναντι στον βασικό μας αντίπαλο που είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές της. Άλλωστε, η Αριστερά έχει περάσει και πιο δύσκολες στιγμές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα