back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

«Βολές» των 87 κατά Κασσελάκη – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ας τον προκαλέσουν στην Κ.Ε.»

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η εσωκομματική ένταση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά την επεισοδιακή ανάδειξη του Νίκου Παππά στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 87 υποστηρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απωλέσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς η πρόταση του για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από το Νίκο Παππα «πέρασε» με τις ψήφους 17 βουλευτών από τους 35 που αριθμεί η Κ.Ο..

Μάλιστα, η ομάδα των 87, στους διαφωνούντες με την πρόταση του Στ. Κασσελάκη, προσθέτει και τα ονόματα του τέως πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, ο οποίος απουσίαζε από την συνεδρίαση, καθώς και της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ορκίζεται βουλευτής επικρατείας την Παρασκευή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη δεν άφησε αναπάντητη την διαρροή που έγινε από την ομάδα των 87, στέλνοντας μήνυμα για εσωκομματική αναμέτρηση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. «Ο Πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87- ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην Κ.Ε» σημείωναν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππας στην πρώτη του παρέμβαση έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει σε μια οργανωμένη εξωστρέφεια του κόμματος.

Ωστόσο η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της ομάδας των 87 με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση της έντασης. Άλλωστε το σενάριο να δρομολογηθούν εξελίξεις και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα του στερήσει τον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι εντός πραγματικότητας και γι’ αυτό το λόγο ο Σ. Κασσελάκης στην ομιλία του προειδοποίησε όσους σκέφτονται να «ανεξαρτητοποιηθούν».

Ο Σ. Κασσελάκης ζήτησε να δεσμευτούν όλοι ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανέναν νέο φορά χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, σημειώνοντας με νόημα: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα