back to top
32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Α. Αυλωνίτης: Στη λάθος κατεύθυνση η στάση του Σωκράτη Φάμελλου

Διαβάστε επίσης

Τις εσωτερικές εξελίξεις στον  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σχολίασε ο βουλευτής Κέρκυρας του κόμματος, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συνομιλώντας με τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9,84.

Μεταξύ άλλων, υπεραμύνθηκε της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Σωκράτη Φάμελλου, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την αντίδρασή του, μετά την αντικατάστασή του.

 

«Σε αντίθετη κατεύθυνση με την ενότητα και το ρόλο του η στάση του Σωκράτη Φάμελλου»

«Θεωρώ ότι η στάση που τήρησε ήταν εντελώς λαθεμένη και σε αντίθετη κατεύθυνση με την ενότητα και το ρόλο του. ‘Oπως επελέγη να είναι πρόεδρος της ΚΟ, με επιτυχές έργο, θα έπρεπε να δέχεται και την αντίθετη πρόταση από πλευράς του προέδρου. Ο κ. Κασσελάκης θεώρησε ότι σε αυτή τη φάση θα έπρεπε να αναλάβει την προεδρία της ΚΟ ο κ. Παππάς και η αιτιολογία της πρότασης ήταν απολύτως διατυπωμένη. Και προφανώς, δεν είναι απαραίτητο να έχει διχαστικό αποτέλεσμα μια αλλαγή πρότασης και προσώπου».

 

«Αναγκαία πολιτική πράξη»

«Οι επιλογές οι οποίες οδηγούν στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης στο εσωτερικό ενός κόμματος είναι μια αναγκαία πολιτική πράξη στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν εντός του κόμματος ομάδες οι οποίες διαταράσσουν το ενωτικό κλίμα που θα πρέπει να υπάρχει σε ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας».

«Άλλα έλεγαν χθες, άλλα σήμερα»

«Το κόμμα θα πρέπει να λειτουργήσει στη βάση της συλλογικότητας , της συντροφικότητας και της κοινής πολιτικής γραμμής. Κάποιοι, άλλα έλεγαν πριν και άλλα μετά. Για παράδειγμα, η κ. Λινού η οποία μιλούσε για ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί».

«Αν υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για κάποιον, τίθεται εκτός ΚΟ»

«Όταν υπάρχουν καταγγελίες για κάποιον ο οποίος υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη αλλά κινείται η διαδικασία να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ελεγχθεί. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, ούτε από την κοινοβουλευτική πρακτική. Επομένως, τίθεται εκτός ΚΟ όταν οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και σε περίπτωση που υπάρχει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υποθέτει η ηγεσία του κόμματος, τότε επανέρχεται».

«Αν βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας, είναι λογικό να καλύψει κάποιος άλλος το κενό που δημιουργούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση»

«Η ίδια η ζωή αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο ομάδες ανθρώπων ή μεμονωμένα πρόσωπα. Δε θα μπορέσει να αντέξει μια συνεργασία στην κόψη του ξυραφιού. Όσα συνέβησαν στην ΚΟ, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά δεν έχουν διαρραγεί οι ανθρώπινες σχέσεις, Αν εμείς βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας, είναι λογικό να καλύψει κάποιος άλλος το κενό που δημιουργούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κομματική πολιτική πραγματικότητα. Αν δεν έχουμε μυαλό, αυτά θα συμβαίνουν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα