back to top
26.3 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

26.3 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε βόρειους τομείς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης εξαπέλυσε το Ισραήλ.
Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο για 11 νεκρούς και 24 τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι παιδιά, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε πως παρακολουθεί την κατάσταση με «βαθιά ανησυχία».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που επιμένει να λέει πως αντιτίθεται σε κάθε επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος «εξτρεμιστών» εποίκων, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την «επιβολή κυρώσεων σε βάρος ισραηλινών πολιτών».
Την ίδια ώρα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως αναστέλλει, «μέχρι νεοτέρας», τις κινήσεις του προσωπικού του στη Λωρίδα της Γάζας, αφού όχημά του με «εμφανή διακριτικά», έγινε στόχος ισραηλινών πυρών, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, διαβεβαίωσε η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπος του κινήματος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς του κινήματος, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,
Μορφή «χιονοστιβάδας», παίρνουν οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντί ο Στέφανος Κασσελάκης να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή ας αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του», είπε μιλώντας το βράδυ στο Action 24 η Όλγα Γεροβασίλη.
Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».
Χθες, οι αναταράξεις συνεχίστηκαν στην Κουμουνδούρου με την διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Με επιστολή της προς τον κ. Κασσελάκη η κ. Λινού γνωστοποιεί την απόφασή της ότι δεν θα παραδώσει την βουλευτική της έδρα, ενώ τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της ΑΜΚΕ Πρόληψις.
«Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι η κ. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.
«Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην οποία υπογραμμίζει «πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου εντός και εκτός».

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7 και μισή το απόγευμα στην Κρήτη. «Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή, 15 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, σε περιοχές της Αχαΐας.

Να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών την άμεση καταβολή μιας έκτακτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς όλους τους Δήμους, εντός του Σεπτεμβρίου και μίας δόσης τον Οκτώβριο, για να μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη, αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας πρότεινε το 24ωρο συμβολικό κλείσιμο των δήμων στις 6 Σεπτεμβρίου, παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, με τον ΕΟΔΥ να βρίσκεται πλέον σε επιφυλακή. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες οι περιφέρειες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, αυξήθηκαν από 20 σε 23 και οι δήμοι από 53 σε 60.

Σε θάλαμο απομόνωσης του Νοσοκομείου Λέρου, με συμπτώματα φυματίωσης, νοσηλεύεται μία 17χρονη Σομαλή, η οποία διαμένει στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.
Η νόσος μάλιστα εμφανίζεται με εικονιζόμενο επιθετικό χαρακτήρα σε ζωτικά όργανα της ασθενούς.
Οι γιατροί ξεκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για τη διακομιδή της σε άλλο Νοσοκομείο, προκειμένου η ασθενής να υποστηριχθεί κατάλληλα, ωστόσο αυτή δεν κατέστη δυνατή.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Στεγνό Καβάλας και στο Βασιλικό Καλαμπάκας. Συνεχίζει να καίγεται το Παγγαίο όρος. Χθες ένας εθελοντής τραυματίστηκε στα πλευρά από πτώση βράχου.

Στην δημιουργία μικτών κλιμακίων αποτελούμενων από δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας προχωρά ο δήμος Αθηναίων, όπως είπε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, προαναγγέλλοντας 11 στρατηγικές κινήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό τα κλιμάκια από τις 2 Σεπτεμβρίου θα διενεργούν ελέγχους στο κέντρο της πρωτεύουσας και από τις 9 Σεπτεμβρίου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για καταγραφή παραβάσεων, παρεμβάσεων και άμεση επιβολή προστίμων.
Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για την ενημέρωση των πολιτών με ωράρια αποκομιδής ανά περιοχή και qr codes. Οργανώνονται δράσεις καθαριότητας έξι μέρες την εβδομάδα σε όλες τις γειτονιές της πόλης με πιο εκτενή δράση, ενώ επεκτείνεται η οικιακή συλλογή στο 3ο και στο 7ο διαμέρισμα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις ακτές του Ελ Σαλβαδόρ. Σύμφωνα με το Reuters, ο σεισμός έγινε αισθητός και στη γειτονική Γουατεμάλα.

Ο τυφώνας Σανσάν, που χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος της χρονιάς στην Ιαπωνία, έφθασε στη νήσο Κιούσου στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου αναφέρθηκαν οι πρώτες ζημιές.

Στη Γαλλία, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης, ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

ΚΑΙΡΟΣ
Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα