back to top
27.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Απότομη αλλαγή του σκηνικού του καιρού, από σήμερα καθώς μια «Ψυχρή Λίμνη» σύμφωνα με το meteo.gr επηρεάζει την περιοχή μας την ώρα που αξιόλογες βροχοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας, και της Τουρκίας μέχρι και το Σάββατο.

Στη χώρα μας και βαθμιαία στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε χθες ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη γύρω από την κεντρική τράπεζα της χώρας, παροτρύνοντας όλους τους παράγοντες στη χώρα να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση.

Έντεκα νεκροί και 24 τραυματίες από τη χθεσινή πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε βόρειους τομείς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που εξαπέλυσε το Ισραήλ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στην Ισφαχάν, του Ιράν, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας διαρροής αερίου σε εγκατάσταση των Φρουρών της Επανάστασης, όπως γνωστοποίησε το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας με ανακοίνωσή του.

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ για τη συνδρομή, στην Ερυθρά Θάλασσα, της Ε.Ε. στην ασφαλή ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου MV Sounion και την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής.

Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, διαβεβαίωσε η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ. Πάντως, εκπρόσωπος του κινήματος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς του κινήματος, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,

Μορφή «χιονοστιβάδας», παίρνουν οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί ο Στέφανος Κασσελάκης να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή ας αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του», είπε μιλώντας το βράδυ στο Action 24 η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».

Εν τω μεταξύ αποφασισμένη να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα- την οποία όπως αναφέρει της έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι της εμφανίζεται μετα τη διαγραφή της από από την ΚΟ τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού.

Με επιστολή της προς τον κ. Κασσελάκη η κ. Λινού τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της ΑΜΚΕ Πρόληψις.

«Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι η κ. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

«Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην οποία υπογραμμίζει «πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου εντός και εκτός».

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Ο κ Γερπατρίτης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών , το Κυπριακό αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Επίσκεψη στην Ημαθία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 11:00 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας Κ. Βογιαρτζίδη, ενώ δύο ώρες αργότερα (13:00) θα κάνει περιοδεία στην αγορά της πόλης.

Ο τυφώνας Σανσάν, που χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος της χρονιάς στην Ιαπωνία, έφθασε πάνω από το έδαφος σήμερα το πρωί στη μεγαλύτερη νήσο του νότιου τμήματος της χώρας, την Κιούσου, όπου αναφέρθηκαν οι πρώτες ζημιές.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 7 και μισή το απόγευμα στην Κρήτη. «Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή, 15 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, σε περιοχές της Αχαΐας.

Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στο Στεγνό Καβάλας και στο Παγγαίο όρος από τις 22 του μήνα. Χθες ένας εθελοντής τραυματίστηκε στα πλευρά από πτώση βράχου. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Βασιλικό Καλαμπάκας

Στην δημιουργία μικτών κλιμακίων αποτελούμενων από δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας προχωρά ο δήμος Αθηναίων, όπως είπε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, προαναγγέλλοντας 11 στρατηγικές κινήσεις.

Σχεδιάζεται η δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για την ενημέρωση των πολιτών με ωράρια αποκομιδής απορριμμάτων ανά περιοχή και qr codes. Οργανώνονται δράσεις καθαριότητας έξι μέρες την εβδομάδα σε όλες τις γειτονιές της πόλης με πιο εκτενή δράση, ενώ επεκτείνεται η οικιακή συλλογή στο 3ο και στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Στη Γαλλία, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, αφέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης, ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα