back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ξαφνική πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού, από σήμερα. Πρόκειται για το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης, που αναμένεται να επηρεάσει και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής,

Βαθμιαία στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στο τριήμερο που ξεκινάει από σήμερα θα επηρεαστεί και η Αττική. Οι πιο δύσκολες μέρες είναι η αυριανή και το Σάββατο, στην Αθήνα από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, και γενικότερα υψηλή κεραυνική κινητικότητα, ειπε στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος και Διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, αναφεροντας ότι δε προκειται για μια γενικευμένη κακοκαιρί.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά από τις 3 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει η θερμοκρασία και περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πάει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη μέρα συνεχίζεται από συνεργεία της περιφέρειας ο καθαρισμός της κοίτης του Κηφισού. Τόνοι σκουπιδιών φράζουν τα υπόγεια τμήματα του.

Ανακοινώσεις για νέα επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς οι τιμές της χονδρεμπορικής κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα ειναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη του Αυγούστου. Δηλαδή για καταναλώσεις έως 500 kWh 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η ενίσχυση θα αφορά τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι πάροχοι.

Στο κόκκινο η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξελίξεις να τρέχουν και το ξεκαθάρισμα να αναμένεται να γίνει προσεχώς, στην Κεντρική Επιτροπή. Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας το βράδυ στο Action 24 κάλεσε τον Στέφανο Κασελάκη αντί να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή να αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του».

Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».

Εν τω μεταξύ αποφασισμένη να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα- την οποία όπως αναφέρει της έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι της εμφανίζεται μετα τη διαγραφή της από την ΚΟ τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού.

Με επιστολή της προς τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Λινού τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της “Πρόληψις”.

«Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι η κ. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

«Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του. «Πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου εντός και εκτός» τόνισε.

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομολογό του Χακάν Φυντάν, εν όψει και της συνάντησης που θα έχουν οι κυριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη κατά την γενική Συνέλευση του ΟΗΕ . Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επί τάπητος αναμένεται να τεθούν το ελληνοτουρκικό, οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών και το Κυπριακό .

Προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ. Επισήμανε ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθούν τα ευρωτουρκικά ζητήματα.

Να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών την άμεση καταβολή μιας έκτακτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς όλους τους Δήμους, εντός του Σεπτεμβρίου και μίας δόσης τον Οκτώβριο, για να μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας πρότεινε το 24ωρο συμβολικό κλείσιμο των δήμων στις 6 Σεπτεμβρίου, παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Επίσκεψη στην Ημαθία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας και στη μια θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Τη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων, και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Χάρης Δούκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο όρος Παγγαίο , σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο Στεγνό Νέστου, στον ίδιο νομό. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Όλυμπο.

Οι τραυματισμοί στο νερό, με κυριότερο τον πνιγμό ,αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην έκτη ευρωπαϊκή θέση.. Οι πνιγμοί, τα τελευταία χρόνια, έχουν κοστίσει 258 ζωές στην χώρα μας.

Να επιβάλουν κυρώσεις σε μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης και συγκεκριμένα στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής πρότεινε στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ . Και οι δυο προκάλεσαν πρόσφατα σάλο με αντιπαλαιστινιακές δηλώσεις.

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός του τυφώνα Σανσάν, που χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος της χρονιάς στην Ιαπωνία. Ο τυφώνας έφθασε πάνω από το έδαφος σήμερα το πρωί στη μεγαλύτερη νήσο του νότιου τμήματος της χώρας, την Κιούσου, όπου αναφέρθηκαν και οι πρώτες ζημιές.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ

Κρίσιμες αναμετρήσεις δίνουν σήμερα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» υποδέχονται στις 9μμ στο ΟΑΚΑ τη Λανς στον αγώνα ρεβάνς του 2-1 για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν πιο εύκολο έργο, αφού έχοντας κερδίσει 4-0 στην Τούμπα αντιμετωπίζουν στις 10μμ στο Δουβλίνο τη Σάμροκ Ρόβερς, στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα