back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έντεκα βελτιωτικές αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά ,που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ αυτών 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, η εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, η απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία υπό το σύνθημα «κινητό στην τσάντα», η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και οι αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές .
“Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αριθμό – ρεκόρ στους διορισμούς νέων εκπαιδευτικών” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ,κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά, με αφορμή τον δάσκαλο στη Ρόδο που κοιμάται στο αυτοκίνητό του, ο Παύλος Μαρινάκης -χωρίς να δώσει σαφή απάντηση- σημείωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύει το εισόδημα των πολιτών, ενώ είπε πως ελπίζει… να πέσουν τα ενοίκια.

«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Παρά την ανακοίνωση των 10.000 νέων μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε κατάργηση τμημάτων στα σχολεία και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα” καταγγέλλει ο αρμόδιος συντονιστής Παιδείας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης.

« Η κυβέρνηση ,όσο κι αν προσπαθεί να προσδώσει σύγχρονο στίγμα στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο» τονίζει το ΚΚΕ
Τριήμερο κακοκαιρίας ξεκινά από απόψε με βροχές ,καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης, θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

“Αύριο και το Σάββατο οι πιο δύσκολες ημέρες για την Αττική ” είπε στον Αθήνα 984 ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.
Σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικείμενο κύμα κακοκαιρίας.
Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ . Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές προαναγγέλλοντας ένα καυτό φθινόπωρο ,καθώς αναμένεται το “ξεκαθάρισμα” στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Το γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη πετά η Ολγα Γεροβασίλη, καλώντας τον αντί να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του». Θέμα ηγεσίας θέτει ξεκάθαρα ο Σωκράτης Φάμελος. “Δεν παραιτούμαι” δηλώνει η Αθηνά Λινού ,κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής».

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ,εν όψει της μάχης του Οκτωβρίου. Στη Βέροια ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Η κυβέρνηση περιφρόνησε την Αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης”, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο της πόλης. Τη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται αύριο ο Χάρης Δούκας.
Στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ο Παύλος Γερουλάνος το σχέδιο του για την “Αναγέννηση της Ελλάδας” ενώ επίκειται η διαδικτυακή παρουσίαση στις 3 Σεπτεμβρίου της πρότασης του για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ .

Στη συμπρωτεύσα θα βρεθεί αύριο ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου, να συμμετάσχει στην ΔΕΘ άλλα και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Κατεπείγουσα έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό ,με προφανείς συνέπειες στο περιβάλλον, τη δημόσια ζωή και την οικονομία, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν οι απόκοσμες εικόνες . Πάνω από 100 τόνοι έχουν απομακρυνθεί κυρίως με απόχες.

«Ήταν όλα στάχτες στη ζωή μας, έπρεπε να ξαναγεννηθούμε και να προχωρήσουμε. Είναι κάτι για εμάς που δε θα περάσει πότε, η ζωή μας έγινε πολύ χειρότερη σε όλους τους τομείς, είναι αδιανόητο ότι 32 χιλιόμετρα από τη Βουλή των Ελλήνων έγινε αυτό, κάηκαν 104 άνθρωποι, 58 εγκαυματίες, πνίγηκαν άνθρωποι στη θάλασσα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, σίγουρα κάτι δεν πήγε κάτι καλά, δεν έγινε επιχείρηση εκείνη ημέρα». Με αυτά τα λόγια η Μαρία Αβραμίδου, η οποία έχασε τη μητέρα, αδελφή της, τον γαμπρό της και τον ανιψιό της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιέγραψε τον εφιάλτη που ακόμα και σήμερα βιώνουν όσοι έμειναν πίσω.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό σε δασική έκταση ,στη θέση αέρας στα Μέγαρα. Μαίνεται η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο κοντά στην Καλαμπάκα. Οριοθετημενη, χωρίς ενεργό μέτωπο, η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.
ΔΙΕΘΝΗ
Την έντονη ανησυχία τους για την κατακόρυφη αύξηση της βίας στη Δυτική Όχθη εκφράζουν ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του.

Ώρα Ευρώπης για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Στις 10 ο δικέφαλος του Βορρά, αντιμετωπίζει στην Ιρλανδία τη Σάμροκ για το Γιουρόπα Λιγκ. Στις 9 οι πράσινοι υποδέχονται τη Λανς, για το Κόνφερενς Λιγκ

ΚΑΙΡΟΣ
Nεφώσεις με καταιγίδες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 23 έως 31έναν βαθμούς Κελσίου. 31ένας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα