back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολο τριήμερο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί άνεμοι, οι μπόρες, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις, καθώς και η μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης, θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής με πιο δύσκολη την αυριανή ημέρα σύμφωνα με δηλώσεις του διεθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά στον Αθήνα 9.84. Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας ενόψει κακοκαιρίας.

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο είναι τα πύρινα μέτωπα σε μια δυσπρόσιτη περιοχή και είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις να την προσεγγίσουν.

Επιχειρούν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνολικά 53 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Κυρίως λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, με προφανείς συνέπειες στο περιβάλλον, τη δημόσια ζωή και την οικονομία, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Οι αποκρουστικές εικόνες αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή, ενώ περισσότεροι από 400 τόνοι ψαριών έχουν απομακρυνθεί κυρίως με απόχες.

 

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 12 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την διαχείριση αποβλήτων και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Μια από τις θεματικές του νομοσχεδίου είναι οι χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, μεταξύ αυτών η διεύρυνση δυνατοτήτων χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων υποδομής στις πυρόπληκες περιοχές της ανατολικής Αττικής, η επιτάχυνση της αδειοδότησης στο έργο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν στην αξιοποίηση ακινήτων της δημόσιας περιουσίας λόγω εγκατάστασης σε αυτά αυθαίρετων κατασκευών με λειτουργική και στατική εξάρτηση με το νόμιμο κτίριο.

 

Σε 11 βελτιωτικές αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, προχωρά το υπ. Παιδείας. Μεταξύ αυτών 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, η εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, η απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία υπό το σύνθημα «κινητό στην τσάντα», η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και οι αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές .

«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά την ανακοίνωση των 10.000 νέων μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε κατάργηση τμημάτων στα σχολεία και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα», τόνισε ο αρμόδιος συντονιστής Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης.

«Η κυβέρνηση, όσο κι αν προσπαθεί να προσδώσει σύγχρονο στίγμα στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 και 8 Σεπτεβρίου στρέφεται το ενδιαφέρον, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Το γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη πετά η Ολγα Γεροβασίλη, καλώντας τον αντί να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του». Θέμα πολιτικής της ηγεσίας έθεσε ο Σωκράτης Φάμελος.

«Όσα συμβαίνουν και ειπώθηκαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι προτάσεις που ίσως συμβάλλουν σε μια καλύτερη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευση, φέρουν όμως και συναισθηματική φόρτιση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου. Ωστόσο δεν απέκλεισε την δυνατότητα συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο βήμα τη διερεύνηση συνεργασίας σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου.

 

Στην διεθνή επικαιρότητα: Σημαντικές συναντήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το στρατιωτικό του επιτελείο. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Τέλεγκραμ, στην πρώτη, με τον Αρχηγό του Επιτελείου και τον Γενικό Διοικητή του Στρατού ενημερώθηκε για την κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο, όπου προελαύνουν οι Ρώσοι και για το Κουρσκ. Στην δεύτερη, στην οποία μετείχαν και οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μαζί με τον Υπουργό Στρατηγικής Βιομηχανίας, ο Ζελένσκι υπαινίχθηκε ότι αφορούσε όπλα μεγάλης εμβέλειας.

 

Τη Μογγολία, χώρα που αναγνωρίζει τις δικαιοδοσίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Εναντίον του Ρώσου προέδρου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο για «παράνομη εκτόπιση» παιδιών από την Ουκρανία, και η Μογγολία είναι υποχρεωμένη θεωρητικά να τον συλλάβει.

 

Στη Μέση Ανατολή, συγγενείς των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς επιχείρησαν να μπουν στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα είχαν οργανώσει κινητοποίηση σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα, ζητώντας να επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Όχθη, οι Ισραηλινοί στέλνουν και νέες ενισχύσεις στην Τζενίν, όπου ξέσπασαν το απόγευμα συγκρούσεις.

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 9, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λανς στον αγώνα ρεβάνς του 2-1 για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Στις 10, στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς, στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

 

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.- 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα