back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις 11 αλλαγές που –σύμφωνα με το υπ. Παιδείας- θα βελτιώσουν την διδακτική διαδικασία και τη ζωή των μαθητών κατά τη νέα χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου 

Μεταξύ των αλλαγών 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, η εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου από τις 16 Σεπτεμβρίου, η απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία και οι αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές αρχής γενομένης από την Γαύδο και τους Αρκιούς.  

Επίσης, αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που προβλέπει αυστηρότερα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα ακόμη και πενθήμερη αποβολή. 

«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγουςΚι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Παρά την ανακοίνωση των 10.000 νέων μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσητο υπουργείο Παιδείας προχωρά σε κατάργηση τμημάτων στα σχολεία και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα», τόνισε ο αρμόδιος συντονιστής Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης 

«Η κυβέρνησηόσο κι αν προσπαθεί να προσδώσει σύγχρονο στίγμα στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

 

Δύσκολο τριήμερο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι στη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυροί άνεμοι, οι μπόρες, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις, καθώς και η μεγάλη συχνότητα κεραυνώνΑύριο θα είναι η δυσκολότερη ημέρα για την Αττικήσύμφωνα με τον διεθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84. Σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου αναφέρει πως «παρότι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ κάνει λόγο για επιδείνωση καιρού- όχι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- δεν συντρέχει λόγος έκδοσης μηνυμάτων από το 112.»  

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Πυροσβεστική, αστυνομία και στρατός για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.  

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοίμεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας.  

 

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κομνηνά Εορδαίας Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.  

Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιοχή είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Επιχειρούν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου. 

Η βροχή περιόρισε σημαντικά τη φωτιά που έκαιγε για 8η μέρα στο ΠαγγαίοΩστόσο, σε ετοιμότητα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Συνολικά 53 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Κυρίως λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. 

Ένας ανήλικος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς στις 22 Αυγούστου σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στους Αγ. Αναργύρους. 

Ο ανήλικος οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του κάθε 1η και 16η ημέρα εκάστου μηνός στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του. 

 

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 και 8 Σεπτεβρίου στρέφεται το ενδιαφέρονμε φόντο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. 

«Όσα συμβαίνουν και ειπώθηκαν μετά τις πρόσφατες εξελίξειςείναι προτάσεις που ίσως συμβάλλουν σε μια καλύτερη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευσηφέρουν όμως και συναισθηματική φόρτιση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας ΠαπαγεωργίουΩστόσο δεν απέκλεισε την δυνατότητα συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο βήμα τη διερεύνηση συνεργασίας σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου. 

Νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού εξαπέλυσε σήμερα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την κατηγορεί ότι κρύβει σελίδες που την ενοχοποιούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΑΜΚΕ «Πρόληψις». Επίσης, προσθέτει ότι «κατά παράβαση όλων των νόμιμων διαδικασιών η κυρία Λινού έφτασε να εισπράττει 1 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2021 και εξής». 

 

Στην διεθνή επικαιρότητα: Στη Γαλλία, περισσότερα από 2.000 παιδιά είναι αναγκασμένα να κοιμούνται στον δρόμο, σύμφωνα με την Unicef, η οποία προειδοποίησε σήμερα για τις «καταστροφικές» συνέπειες μιας «άστεγης» παιδικής ηλικίας. 

«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μια κοινωνία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην ηπειρωτική Γαλλία, Αντελίν Χαζάν, καταγγέλλοντας την «κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», την οποία έχει επικυρώσει η Γαλλία.  

Η κατάσταση των παιδιών του δρόμου στη Γαλλία ξεπέρασε ένα νέο όριο αυτό το καλοκαίρι στη Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, όπου πολλές γυναίκες είναι άστεγες έχοντας μαζί τους τα νεογέννητά τους. 

 

Την «επέκταση των στόχων του πολέμου» υπό το φως των μαχών στο βόρειο Ισραήλ συζήτησε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ με τον αρχηγό του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι και άλλους αμυντικούς αξιωματούχουςΣε δήλωσή του αμέσως μετά ο Γκάλαντ ανέφερε ότι «το έργο στο βόρειο μέτωπο είναι ακόμα μπροστά μας» και ότι θα θέσει το θέμα της διεύρυνσης των στόχων στον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο. 

Εν τω μεταξύσύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. 

  

Το Ιράν αύξησε τους τελευταίους μήνες τα αποθέματα ουρανίου, εμπλουτισμένου κατά 60%, και πλέον διαθέτει περίπου 165 κιλά, όπως αναφέρει έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. Πρόκειται για ποσότητα που, αν εμπλουτιστεί σε υψηλότερο βαθμό, επαρκεί για τουλάχιστον τρεις πυρηνικές βόμβες. 

 

Η Ολλανδία έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί τα μαχητικά F-16 που της έχει παραδώσει εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσίας. «Δεν επιβάλλαμε κανέναν περιορισμό στην χρήση και την εμβέλεια των πτήσεων των F-16 υπό τον όρο ότι τηρείται το δίκαιο του πολέμου» δήλωσε ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ολλανδίας σε συνέντευξη του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, ένα από τα πρώτα έξι F-16 που παρέλαβε η Ουκρανία  συνετρίβη την Δευτέρα 26 ΑυγούστουΣύμφωνα με το δημοσίευμα η συντριβή δεν φαίνεται να έχει προκληθεί από ρωσικά πυρά και ερευνάται αν πρόκειται για βλάβη ή ανθρώπινο λάθος. 

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 9, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λανς στον αγώνα ρεβάνς του 2-1 για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Στις 10, στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς, στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. 

 

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.- 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα