back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Απότομη αλλαγή του καιρού, από σήμερα. Πρόκειται για το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης, που αναμένεται να πλήξει και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, Η «Ψυχρή Λίμνη» σύμφωνα με το meteo.gr επηρεάζει την περιοχή μας την ώρα που αξιόλογες βροχοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας, και της Τουρκίας μέχρι και το Σάββατο.

Στη χώρα μας και βαθμιαία στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Σε επιχείρηση καθαρισμού όλων των πλακοσκεπών τμημάτων του Κηφισού ποταμού προχωρά εως τις 31 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Αττικής.

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για νέα επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος καθώς οι τιμές χονδρεμπορικής κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα ειναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη του Αυγούστου. Δηλαδή για καταναλώσεις έως 500 kWh 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η ενίσχυση θα αφορά τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι πάροχοι.

Ράλι εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών να αναμένεται να γίνει προσεχώς, στην Κεντρική Επιτροπή. Τα τελευταία επεισόδια στο σήριαλ, ήρθαν τόσο από την Ολγα Γεροβασίλη η οποία κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, όσο και από την Αθηνά Λινού, η οποία μετά τη διαγραφή της εμφανίζεται αποφασισμένη να μην παραδώσει την έδρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του. Συγκεκριμένα, η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας το βράδυ στο Action 24 καλεσε τον Στεφανο κασελάκη αντί να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή να αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του».

Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».

Εν τω μεταξύ αποφασισμένη να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα- την οποία όπως αναφέρει της έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι της εμφανίζεται μετα τη διαγραφή της από την ΚΟ τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού.

Με επιστολή της προς τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Λινού τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της ΑΜΚΕ Πρόληψις.

«Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι η κ. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

«Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του. «Πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου εντός και εκτός» τόνισε.

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομολογό του Χακάν Φυντάν, εν όψει και της συνάντησης που θα έχουν οι κυριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν τον Σεπτέμβιο στην Νεα Υόρκη κατά την γενική Συνέλευση του ΟΗΕ . Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επί τάπητος αναμένεται να τεθούν το ελληνοτουρκικό, οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών και το Κυπριακό .

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι οι Χούθι της Υεμένης συμφώνησαν να προχωρήσουν «σε προσωρινή ανακωχή», ώστε να φτάσουν τα ρυμουλκά και τα διασωστικά πλοία στο υπό ελληνική σιαμαία δεξαμενόπλοιο Sounion που έχει υποστεί ζημιές και πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να αποτραπεί περιβαλλοντική καταστροφή. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. γ Ζοζέπ Μπορέλ.

Να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών την άμεση καταβολή μιας έκτακτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς όλους τους Δήμους, εντός του Σεπτεμβρίου και μίας δόσης τον Οκτώβριο, για να μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο όρος Παγγαίο , σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο Στεγνό Νέστου, στον ίδιο νομό. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Όλυμπο

Τρεις νεκροί καδεκάδεςες τραυματίες ο έως τώρα απολογισμός του τυφώνα Σανσάν, που χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος της χρονιάς στην Ιαπωνία. Ο τυφώνας έφθασε πάνω από το έδαφος σήμερα το πρωί στη μεγαλύτερη νήσο του νότιου τμήματος της χώρας, την Κιούσου, όπου αναφέρθηκαν και οι πρώτες ζημιές.

Η 12χρονη Αρετή Αραβέλα- Σπυρίδου ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς θα αγωνιστεί στα 100μ. ύπτιο, ενώ θα ακολουθήσουν επτά ακόμα Έλληνες αθλητές.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα