back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για την πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού που αναμένεται το τριήμερο το οποίο ξεκινάει από σήμερα. Πρόκειται για το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης, που αναμένεται να επηρεάσει και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βαθμιαία στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως ειπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος και Διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, η κακοκαιρία θα επηρεασει και η Αττική και οι πιο δύσκολες μέρες είναι η Παρασκευή και το Σάββατο. Στην Αθήνα από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, και γενικότερα υψηλή κεραυνική κινητικότητα.

Συνεχείς συσκέψεις στην πολιτική προστασία.

Εν τω μεταξύ για δεύτερη μέρα πραγματοποιείται από συνεργεία της περιφέρειας Αττικής ο καθαρισμός της κοίτης του Κηφισού. Τόνοι σκουπιδιών φράζουν τα υπόγεια τμήματα του.

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Ήδη από τις αρχές του έτους έχουν καθαριστεί περισσότερα από 19 χιλιάδες φρεάτια υδροσυλλογής.

Στο κόκκινο η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και το “ξεκαθάρισμα” να αναμένεται να γίνει προσεχώς, στην Κεντρική Επιτροπή. Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας το βράδυ στο Action 24 κάλεσε τον Στέφανο Κασελάκη αντί να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή να αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του». Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».

Ααποφασισμένη να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα- την οποία όπως αναφέρει της έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι της εμφανίζεται μετα τη διαγραφή της από την ΚΟ τον ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού.

Με επιστολή της προς τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Λινού τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της “Πρόληψις”.

«Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι η κ. Λινού απέφυγε να δώσει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

«Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του. «Πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου εντός και εκτός» τόνισε.

«Όσα συμβαίνουν και ειπώθηκαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι προτάσεις που ίσως συμβάλλουν σε μια καλύτερη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευση, φέρουν όμως και συναισθηματική φόρτιση. Σταδιακά, θα καταλήξουμε στο κατά πόσο αυτές οι προτάσεις οδηγούν σε καλύτερη λειτουργία ή αν πρέπει να επιτευχθεί η συγκρότηση μιας ομάδας η οποία θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές της» ειπε στον Αθήνα 984 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φυντάν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επί τάπητος αναμένεται να τεθούν το ελληνοτουρκικό, οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών και το Κυπριακό. Ο κ. Γεραπετρίτης προσερχόμενος στο συμβούλιο υπογράμμισε την πάγια θέση ότι «η Ελλάδα είναι επί της αρχής υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας», η οποία όμως τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών». Πρόσθεσε επίσης ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ωφέλιμη και δημιουργική στάση, έτσι ώστε το Κυπριακό ζήτημα «να λυθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Αναφορικά με τις εξελίξεις για τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου Sounion, το οποίο υπέστη πλήγμα από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «καταβάλλεται μια σημαντική διπλωματική προσπάθεια, έτσι ώστε να προλάβουμε την οποιαδήποτε οικολογική καταστροφή».

Προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζεπ Μπορέλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ. Επισήμανε δε, ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθούν τα ευρωτουρκικά ζητήματα.

Ανακοινώσεις για νέα επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς οι τιμές της χονδρεμπορικής κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα ειναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη του Αυγούστου. Δηλαδή για καταναλώσεις έως 500 kWh 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η ενίσχυση θα αφορά τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι πάροχοι.

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκημε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά.

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη μια θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Τη Δυτική Μακεδονία επισκέπτεται αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων, και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Χάρης Δούκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα