back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Iνδία: Ισχυρές βροχές πλήττουν τη χώρα και το γειτονικό Πακιστάν – Xιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν σε τμήματα του κρατιδίου Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία, αυτή την εβδομάδα, πλημμυρίζοντας πόλεις, επηρεάζοντας συνδέσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τουλάχιστον 28 να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας για περισσότερες ισχυρές νεροποντές.

Ομάδες του στρατού συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κινηθούν στα νερά που έχουν φθάσει στο ύψος της μέσης και έχουν βυθίσει εν μέρει αυτοκίνητα και δρόμους, δείχνουν τηλεοπτικά πλάνα του Reuters.

«Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα τις τελευταίες δύο ημέρες», δήλωσε ο Πράμπου Ραμ Σόνι, που ζει στην παράκτια πόλη Τζαμναγκάρ. «Έχω μια κόρη οκτώ μηνών και μία ασθενή με άσθμα, τη μητέρα μου, που υποστηρίζεται από οξυγόνο».

Από την Κυριακή, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό ή αιτίες που συνδέονται με τη βροχή και περισσότεροι από 18.000 έχουν απομακρυνθεί από πόλεις κοντά στις ακτές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται στην Τζαμναγκάρ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο στον κόσμο διυλιστήριο πετρελαίου, που ανήκει στη Reliance, δήλωσε ο τοπικός εισπράκτορας, Μπ. Κ. Πάντια, στο Reuters.

Στην κοντινή Βάντιναρ, η Nayara Energy, που υποστηρίζεται από ρωσικούς ομίλους περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού εταιρίας Rosneft, διαχειρίζεται ένα άλλο διυλιστήριο.

«Είναι λειτουργικά», είπε ο Πάντια, απαντώντας σε ερώτηση αν η βροχή έχει επηρεάσει τη λειτουργία των διυλιστηρίων, προσθέτοντας πως οι αρχές είναι επικεντρωμένες στις προσπάθειες διάσωσης στην περιοχή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας προέβλεψε εξαιρετικά ισχυρή βροχόπτωση για σήμερα στις περιοχές Μπάρουχ, Κουτς και Σαουράστρα του Γκουτζαράτ, ενώ η αυριανή μέρα αναμένεται να φέρει πολλές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς.

Οι βροχές προκλήθηκαν από ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό ανοικτά των ακτών της Γκουτζαράτ, που επηρέασε επίσης τη νότια ακτή του γειτονικού Πακιστάν, όπου η μεγαλύτερη πόλη, το Καράτσι, έχει πληγεί από ισχυρές βροχές.

Αξιωματούχοι στη νότια πακιστανική επαρχία Σιντ προειδοποίησαν ότι αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, θαλασσοταραχή και πλημμύρες σήμερα, καθώς το ατμοσφαιρικό σύστημα μετακινείται δυτικά από την Ινδία.

Μετά τις βροχές που σημειώθηκαν πρόσφατα στην πόλη-λιμάνι Καράτσι, οι αρχές προειδοποίησαν για κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών σε δύο περιοχές της Σιντ, που δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις πλημμύρες του 2022 οι οποίες έπληξαν μεγάλα τμήματα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα