back to top
27.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Ιός Δυτικού Νείλου: 24 κρούσματα και 3 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Ελλάδας, με τον ΕΟΔΥ να βρίσκεται πλέον σε επιφυλακή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις τρεις ημέρες οι περιφέρειες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού αυξήθηκαν από 20 σε 23 και οι δήμοι από 53 σε 60.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών που μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 100 αλλά και οι θάνατοι που έχουν αγγίξει τους 15, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Η φετινή έξαρση, όπως λένε οι επιστήμονες, οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών, η οποία έχει συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 28/08/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εκατόν είκοσι τέσσερα (124) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ενενήντα πέντε (95) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και είκοσι εννέα (29) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν είκοσι τέσσερα (24) νέα εγχώρια κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου.

Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Αλβανία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη, εύρος 61 – 92 έτη).

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

report_wnv_gr_20240828

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα