back to top
31.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

31.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει έως και το απόγευμα του Σαββάτου πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια και πιθανώς στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας.

Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε τα ισχυρότερα φαινόμενα. Θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μπουρίνια και κεραυνοπτώσεις είπε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον Αθηνα 984. Συμφωνα με τον κ Αρνιακό, στην Αττική σήμερα και μέχρι τις 9 το βράδυ θα έχουμε κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Αύριο Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα ηπειρωτικά αλλά και στην Αττική.
Σε επιφυλακή η ΓΓΠΠ που συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Δέσμη 11 αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της διδασκαλίας και της σχολικής ζωής, σύμφωνα με τη κυβέρνηση, παρουσιάστηκε χθες στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει, έτσι ώστε οι μαθητές να σταματήσουν να κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης .

Εν μέσω έντονων εσωκομματικών αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ορκίστηκε στη Βουλή και ανέλαβε βουλευτικά καθήκοντα, η Πόπη Τσαπανίδου, πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού για την οποία πλέον ανακοινώθηκε και τυπικά η διαγραφή της με την ανάγνωση στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νικος Παππάς.

Στην κεντρική επιτροπή του κόμματος παρέπεμψε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.’Όποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα μομφής είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ωστόσο έχουμε πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ και με αυτόν τον πρόεδρο πρέπει να πάμε παρακάτω.

«Είναι εκφυλιστικά φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέψιμα βέβαια. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά κι ούτε με την προσδοκία των πολιτών από τη Αριστερά», τόνισε μιλώντας στον Αθηνα 984 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Είναι απότοκος όλα αυτά της στροφής που έκανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015», είπε χαρακτηριστικά.

Ματαιώθηκε ο τεχνικός έλεγχος που ζήτησε ο πατέρας του 19χρονου που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε δυστύχημα στο λουνα παρκ Κασανδρειας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, η Εισαγγελία Χαλκιδικής απέρριψε τον έκτακτο τεχνικό έλεγχο που ζήτησε ο ίδιος επειδή, όπως είπε, «βαφτίστηκε» ως πραγματογνωμοσύνη και η εταιρεία δεν ανήκει σε πίνακα εμπειρογνωμόνων. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ουδέποτε η πλευρά του ζήτησε κάτι τέτοιο και εξέφρασε την απορία του γιατί σταμάτησε ξαφνικά η διαδικασία.

Με νέο πλέγμα στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό επιχειρούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια που εκβράζονται στο λιμάνι του Βόλου.

Το συγκεκριμένο πλέγμα θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο ήδη υπάρχον στο σημείο, το οποίο δέχεται μεγάλη πίεση. Τα ψάρια δεν περνούν πλέον προς το λιμάνι του Βόλου, έτσι ώστε η επιχείρηση συλλογής των ψαριών που ήδη βρισκόταν μέσα στο λιμάνι να διευκολυνθεί.

Οι τουριστικές περιοχές αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο οι νικητές των φετινών εκπτώσεων, καθώς όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αύξηση καταγράφει ο τζίρος των καταστημάτων στα νησιά, ενώ στην ηπειρωτική χώρα μειώθηκε η φυσική παρουσία στα καταστήματα χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάσει τα έσοδα.

To “πράσινο φως” για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 ανέργων, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ως δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και αστέγων, δόθηκε με κοινή υπουργική απόφαση.

Αρνητικός πληθωρισμός καταγράφεται στα σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο, τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Τον θάνατο έξι ανθρώπων έχει προκαλέσει έως τώρα ο τυφώνας Σανσάν, που μετακινείται αργά σήμερα κατά μήκος της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την απόκτηση του 26χρονου Τούρκου σέντερ Ομέρ Γιουρ τσεβέν για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. 31νας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα